PS Stadsgids Bewaar

Popcorn Panel: Keeper is hartverscheurend drama

Keeper
Keeper © Cineart

Elke week vertellen vier bioscoopgangers wat zij van een film vonden. Deze week: Vlaams drama Keeper, over twee vijftienjarigen die een kind krijgen.

Miranca Wielakker (49)
Directiesecretaresse
"Wat een hartverscheurend drama. Je leeft eerst erg mee met het zwangere meisje dat zich onbegrepen voelt, terwijl haar vriendje nog vooral onbezonnen bezig is met voetbal. Gaandeweg ontwikkelt de jongen zich tot een volwassen, zorgzaam type en slaat de sympathie over naar hem. De reacties van beide moeders zijn erg realistisch. Zij proberen hun kinderen koste wat kost te beschermen voor wat ze te wachten staan.


Jolien van der Kooij (58)
Uitvaartverzorger
"De acteurs in Keeper spelen zo naturel en sympathiek. Ik ben sowieso fan van Waalse films. Er zijn veel omslagen in de film waarin verwachte scènes worden overgeslagen en veel ongezegd blijft. Twee vijftienjarigen die een kind krijgen, Hollywood zou er een draak van een film van maken. De kijker zou te duidelijk een moraal van de regisseur meekrijgen. In deze film is dat gelukkig niet; laat ons die moraal zelf maar invullen."


Jan Bal (68)
Theaterregisseur
"Het is een erg mooi portret van twee kinderen die op veel te jonge leeftijd te maken krijgen met problemen van volwassenen. De jonge acteurs dragen de film op een zeer menselijk niveau. De moeder van het meisje reageert snoeihard, maar wel begrijpelijk. Hoewel er van alles misgaat, probeert het stelletje het toch. Ze gaan tegen de wind in, dat is erg sterk. Wel was het einde wat abrupt en niet helemaal bevredigend."


Dick Boesveldt (67)
Gepensioneerd
"De film emotioneerde mij zeer. Ik kreeg een kind toen ik een tiener was, dus ik kon me goed identificeren met de personages. De basis is hetzelfde, ik kende ook de teleurstelling en bescherming van ouders. Je leeft op zo'n moment tussen twee werelden. Aan de ene kant ben je kind, moet je naar school en word je verzorgd, maar aan de andere kant moet je zelf voor een kind zorgen. Keeper geeft dat op een realistische wijze weer."

Lees hier de recensie van Keeper [+].

En bekijk de trailer.