PS Stadsgids Bewaar

Pokémon-safari in Amstelveen uitgesteld

Pokemon-jagers bij Kijkduin, op zoek naar een zeldzame Pokemon.
Pokemon-jagers bij Kijkduin, op zoek naar een zeldzame Pokemon. © ANP

De eerste Nederlandse editie van de Pokémon Go Safari Zone wordt uitgesteld naar het najaar.

Ontwikkelaar Niantic maakte zaterdag bekend dat het evenement in het stadshart van Amstelveen op 12 augustus niet doorgaat. Ook andere evenementen in Kopenhagen, Praag en Stockholm worden uitgesteld.

Vorige week zaterdag mislukte in Chicago de viering van de eerste verjaardag van Pokémon Go door technische problemen met de servers en overbelaste netwerken.

Duizenden fans in het Grant Park in Chicago wilden gelijktijdig op jacht naar de figuurtjes, maar ze konden door netwerkproblemen niet inloggen.

Verontschuldigingen
Niantic wilde ook in Europa evenementen organiseren onder de noemer Pokémon Go Safari Zone, maar de ontwikkelaar laat zaterdag weten 'niet de optimale game-experience te kunnen waarborgen'.

Daarom gaan de festivals in Kopenhagen en Praag op 5 augustus niet door en ook de evenementen in Stockholm en Amstelveen die op 12 augustus stonden gepland zijn voorlopig afgelast.

Niantic biedt zijn verontschuldigingen aan en belooft ter compensatie dat binnenkort enkele zeldzame Pokémon in bepaalde Europese steden zullen opduiken.

Lees ook: De Muiderpoort blijkt een gym, Pokémon Go is me menens