live

Pleinvrees Festival dit jaar op NDSM-terrein

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam talloze festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws; van line-ups tot fotoverslagen. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Pleinvrees naar NDSM

  Pleinvrees Festival vindt deze zomer plaats op het NDSM-terrein. Het festival startte zes jaar geleden in de Riekerhaven en verhuisde na drie edtities daar vervolgens door naar het Twiske en Blijburg aan Zee. Met het verdwijnen van Blijburg aan Zee moest de organisatie op zoek naar een nieuwe locatie.

  Op 8 juni zijn naast doorgewinterde Pleinvrees artiesten als Fritz Kalkbrenner, Worakls, N’to en Eelke Kleijn ook acts als Recondite b2b Marcus Worgull, Lee Burridge en Stephan Bodzin op de line-up te vinden.

  Terug van weggeweest is de live stage met optredens van nieuwe gezichten Polo & Pan (goed voor een nu al uitverkochte show in maart in de Melkweg) en de minstens zo populaire Lane 8 en het Canadese duo Bob Moses.

 2. Ziggy Marley op Reggae Lake Festival

  Ziggy Marley, de oudste zoon van Bob Marley, treedt op tijdens Reggae Lake Festival, op 24 en 25 augustus in het Gaasperpark. Daarmee heeft het grootste reggaefestival van Nederland, aan de Gaasperplas in Zuidoost, de eerste grote naam aangekondigd. Vorig jaar was Ziggy's broer Ky-Mani van de partij.

 3. Sven Väth en Joseph Capriati op WTTF

  Op zaterdag 20 juli is Het Twiske het domein van Welcome to the Future festival.

  Voor deze 13e buiteneditie staan onder meer Sven Väth en Joseph Capriati op het programma. Zij maken beiden hun debuut bij Welcome to the Future.

  Ook Adriatique, Enzo Siragusa b2b Archie Hamilton spelen voor het eerst op het technofestival. De grootste tent wordt gevuld met de klanken van onder andere Ici Sans Merci, Sam Paganini, Dax J, Rodhad, Matrixxman, Kobosil, Juan Sanchez en Tahko. De volledige line-up vind je hieronder.

  De reguliere kaartverkoop start dinsdag via www.wttf.nl.

 4. Housequake Festival na 6 jaar terug

  Na een stop van zes jaar maakt Housequake Festival dit jaar een comeback op het Thuishaventerrein.

  Oprichters van Housequake, Roog en Erick E, draaien zaterdag 11 mei tien uur lang back-to-back set op het hoofdpodium. In de loods draaien oudgedienden Joost van Bellen en Dr. Lektroluv.Ook Dimitri en Funkerman zijn van de partij. De organisatie belooft ‘veel acts en andere gekkigheid’.

  In 2003 resulteerde een spontane back-to-back set van Roog en Erick E op een strandfeest tot een grote fanbase, waarop Housequake ontstond. De dj’s proberen elkaar in een battle naar een hoger niveau te tillen. Als ‘Housequake-duo’ stonden ze op festivals als Sensation, Extrema Outdoor, Mysteryland en Dance Valley.

 5. Netsky op Open Air

  Netsky en ook Broederliefde, Bizzey, JoSylvio, Joris Voorn, Kriss Kross Amsterdam en Colin Benders staan dit jaar op Amsterdam Open Air. Dat maakte de festivalorganisatie donderdag bekend.

  Het tweedaagse festival vindt plaats op 1 en 2 juni in het Gaasperpark in Amsterdam en is een smeltkroes van muziekstijlen. Techhouse, deephouse, techno, eclectic, UK, hiphop, disco en verschillende Afrikaanse en Arabische muzikale stijlen komen allemaal aan bod. In totaal maken 150 artiesten hun opwachting.

  De voorverkoop gaat op 28 januari van start en de reguliere kaartverkoop begint op 4 februari.

 6. 80's, 90's en 00's in Velsen-Zuid

  Het We Gaan Terug Festival op 2 juni, met muziek uit de 80’s, 90’s en 00’s, wordt dit jaar gehouden in Velsen-Zuid, aan de rand van Spaarnwoude. Anders dan op vrijwel alle zomerfestivals hier geen edm en techno, maar artiesten als George Baker, Milli Vanilli en DJ Jean. Er zijn vier podia met elk een eigen stijl: disco, funk, guilty pleasures en après-skit hits. Ook zijn er tributes voor onder andere Prince, Michael Jackson en David Bowie.

 7. Nieuwe bars bij Trek

  Het rondreizende foodfestival Trek is dit jaar van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juli te bezoeken in het Amstelpark. Het festival is gratis toegankelijk. Dit jaar zal er meer terrasgelegenheid zijn en komen er nieuwe bars bij, zoals een wijnterras, een cocktailbar en een Biergarten. Het festival is dagelijks tot 23:00 uur toegankelijk, rond 22:00 uur is er elke avond een vuurshow te zien.

 8. Line-up Dekmantel festival

  De volledige line-up van Dekmantel festival, dat plaatsvindt van 31 juli tot en met 4 augustus, is dinsdag bekendgemaakt.

  De organisatie begon maandag met het langzaamaan aankondigen van de verschillende artiesten op Instagram. Dinsdag is de volledige line-up bekendgemaakt met maar liefst 115 artiesten. Onder wie Marcel Dettmann, Palms Trax, Jeff Mills en Roisin Murphy. Uiteraard ontbreekt ook Dekmantel Soundsystem niet.

  De kaartverkoop voor het festival, dat grotendeels plaatsvindt in het Amsterdamse Bos, maar op woensdag 31 juli ook in het Muziekgebouw aan ’t IJ, gaat binnenkort van start.

  Lees ook: Dekmantel viert tiende verjaardag: 'Het was meteen al hoogdravend'