Recensie
In de open keuken worden steenovenpizza's bereid - zo groot dat ze over je bord heen hangen - en Italiaanse klassiekers
In de open keuken worden steenovenpizza's bereid - zo groot dat ze over je bord heen hangen - en Italiaanse klassiekers © Jesper Boot

Pizzeria L'Osteria

recensieElke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: L'Osteria.

In Italië is een osteria een restaurant waar je een grote portie simpel maar vers eten krijgt voor weinig geld. Alsof het je tweede huiskamer is. In de gloednieuwe woonwijk aan de ­Amstel in Oost opende de eerste ­Nederlandse vestiging van de Duitse franchise L'Osteria.

De keten werd ooit gestart door ­dezelfde eigenaren die aan het begin stonden van megaketen Vapiano. Na Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Engeland banen ze via Amsterdam-Oost hun weg in Nederland.

Gigantische pizza's
In de open keuken worden steenovenpizza's bereid - zo groot dat ze over je bord heen hangen - en Italiaanse klassiekers.