Stadsgids Bewaar

Pindakaaswinkel verkoopt potjes van 1000 euro, met goud

Er zit ruim 1,7 liter in de pot
Er zit ruim 1,7 liter in de pot © Pindakaaswinkel

Voor het goede doel verkoopt De Pindakaaswinkel in de Czaar Peterstraat iets heel bijzonder: pindakaas met bladgoud en truffel. Daar hangt een wel een prijskaart aan: een pot kost 1000 euro.

De pot - treffend Pindabaas genoemd - is nu te bewonderen in de Pindakaaswinkel. Een aantal geïnteresseerden hebben zich al gemeld. "Maar er is nog geen concrete koper," aldus eigenaar Michiel Vos.

"Het is natuurlijk ook een dure pot. Het is echt bedoeld als ultiem kerstcadeau voor de pindakaasliefhebber met veel geld."

Hoewel het een "leuke gimmick" is, geeft Vos aan dat het ook om een serieuze actie gaat: alle opbrengsten gaan naar het goede doel. "We maken alles over naar Cool Earth, een organisatie die zich inzet tegen de vernietiging van regenwoud door onder andere palmolieplantages."

Pindakaaswinkel
Czaar Peterstraat 169
Website

Proeven
Wie benieuwd is naar de smaak van pindakaas met truffel en bladgoud, maar niet direct duizend euro heeft liggen kan helaas niet voorproeven in de Pindakaaswinkel. Vos: "Ha, dat kan inderdaad niet, maar heb vertrouwen. Truffel en pinda hebben allebei een sterke smaak, dus dat matcht goed. Het is echt lekker."

Vos geeft aan dat als de pot verkocht is, er een nieuwe pot wordt gemaakt. Na de feestdagen is de actie afgelopen.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.