Stadsgids Bewaar

Peeskamer op de Wallen wordt restaurant

De Wallen is een van de locaties tijdens Amsterdam Eet Uit!
De Wallen is een van de locaties tijdens Amsterdam Eet Uit! © Joris Raaijman

Eind maart is het eenmalig mogelijk om op bijzondere Amsterdamse locaties te dineren, waaronder in Madame Tussauds en in een peeskamer op de Wallen.

Tijdens Amsterdam Eet Uit! kunnen deelnemers op zeven bijzondere locaties eten waar dat normaal niet mogelijk is. Behalve in Madame Tussauds en op de Wallen kan er ook gegeten worden langs de lijn van het gras in de Amsterdam Arena, in het Draaiorgel Museum, de stuurhut van de pont over het IJ, een penthouse in aanbouw op de Zuidas en in de stoomboot van het Scheepvaartmuseum.

Tomatengevecht
De gerechten worden niet ter plekke bereid. Deelnemers kunnen zelf een bestelling plaatsen via de app van bezorgdienst Foodora, het eten wordt vervolgens vanuit een bestaand restaurant per fietskoerier naar bijvoorbeeld de Arena of De Wallen gebracht.

Amsterdam Eet Uit!

Donderdag 31 maart
Meedoen kost €30,-

Amsterdam Eet Uit! is een intiatief van creatief bureau Shoreditch in samenwerking met Foodora. Het bureau was eerder verantwoordelijk voor de bubbelbadbioscoop en het tomatengevecht op de Dam.

Oprichter Joep Verbunt vertelt: "Dit concept is een eerbetoon aan de pareltjes van de stad. Het zijn allemaal plaatsen waar je stilletjes langsloopt, niet realiserend hoe bijzonder ze zijn, of plekken waar je met ingehouden adem naar staat te kijken."