Stadsgids Bewaar

Paradiso laat jubileumbiertje brouwen

Het jubileumbier Gloria is een Golden Pale Ale
Het jubileumbier Gloria is een Golden Pale Ale © Paradiso

Wie in Paradiso wil proosten op het 50-jarig bestaan van de poptempel, of gewoon eens wat anders wil drinken dan een plastic beker Heineken, kan los met speciaal Paradisobiertje Gloria.

Gloria is een jubileumbier ter ere van het 50-jarige bestaan van de concertzaal. Het is een Golden Pale Ale (5,0%) en wordt gebrouwen door brouwerij Poesiat & Kater in Amsterdam-Oost. 

Volgens de brouwer heeft het bier een moutig karakter en een fruitige afdronk. Het biertje komt niet op de tap, maar alleen in aluminium flesjes. Ze zijn natuurlijk verkrijgbaar bij Paradiso, maar ook bij Paradiso Noord, de Tolhuistuin en Bitterzoet.

Heel 2018
Paradiso benaderde eerst huisbrouwer Heineken voor een speciaalbiertje, maar dat produceert geen bier in dergelijke kleine batches, vertelt Erik Luyten van Paradiso. Daarom werd gezocht naar een Amsterdamse brouwer die de feestelijke flesjes wel kon vullen.

Gloria is in elk geval tot en met 31 december 2018 verkrijgbaar, voor €5 per flesje.

Rondom het 50-jarige bestaan organiseert Paradiso allerlei evemententen. Zo konden op Valentijnsdag 11 stellen in Paradiso in het huwelijk treden.

Lees ook: Hiphop line-up maakt verjaardagsweekend Paradiso compleet

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.