Stadsgids Bewaar

Op deze terrassen drink je de lekkerste wijnen van de stad

Bij Spiazzo op IJburg
Bij Spiazzo op IJburg © Sanne Zurné

Voor de een is zon en locatie belangrijk, voor de ander voor dat er lekkere wijn geschonken wordt. Wijnkenner Harold Hamersma onderwierp vorig jaar 24 terrassen aan een wijntest.

Per stadsdeel bezocht hij vier terrassen en daarnaast proefde hij ook wijnen op de mooiste dakterassen van de stad. Zo zat Hamersma in Oost bij Louie Louie, The Pool, Blend Coffee & Wine en Spiazzo. Op elk terras proefde hij de huiswijnen rood, wit, rosé en bubbels.

Grote winnaar werd Glou Glou in de Tweede Van der Helststraat. Deze plek noemde hij een 'bedevaartsoord van natuurwijnliefhebbers' en hij beoordeelde alle wijnen met een 8,5 of hoger. Louie Louie kwam minder goed uit de test, daar kreeg de witte wijn een 6,5 en de rode wijn slechts een 5,5.

Verder is Hamersma erg te spreken over het glaswerk waarin de wijnen over het algemeen geschonken worden: 'Het glaswerk is geen sluitpost meer maar steeds mooier en beter. En dat is onderdeel van het genieten: het oog drinkt eerst.'

Lees hier de hele Terraswijntest 2016

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.