Stadsgids Bewaar

Op deze plekken vier je Happy Bachdag

Het feest begint eigenlijk maandagavond al op het dak van Canvas
Het feest begint eigenlijk maandagavond al op het dak van Canvas © Happy Bachdag

Als je denkt dat R. Kelly, Beyoncé en Whitney het gemaakt hebben met hun 'tribute' avonden, ken je Johann Sebastian Bach zeker nog niet. Dinsdag wordt - ter ere van zijn 332e geboortedag - een hele dag aan de beste man gewijd: Happy Bachdag. Hier vier je dat.

Happy Bachdag Count Down
Het feest begint eigenlijk maandagavond al op het dak van Canvas. Om middernacht wordt het glas geheven op de componist en speelt bassist James Oesi live muziek van Bach, terwijl toeschouwers kunnen genieten van het 360 graden uitzicht over de stad.
20 maart, inloop 23.30 uur, geen kaartje nodig

Badder met Bach
Tijdens het lunchzwemmen in het Zuiderbad en De Mirandabad worden er live miniconcerten van een uur gegeven. Door de akoestiek in de zwembaden belooft het een feest voor het oor te worden. Zo is dat extra baantje zwemmen plots geen straf meer.
21 maart, 12.00 uur in het Zuiderbad, 13.00 uur in De Mirandabad

Ook in Dordrecht, Utrecht en Nijmegen wordt Happy Bachdag gevierd, hier vind je alle evenementen.

Bach in de Bajes
Voor Bach in de Bajes wordt de oude wasserij van de Bijlmerbajes omgetoverd tot een concertzaal waar musici van het Nederlands Kamerorkest Bachs Goldberg Variaties ten gehore zullen brengen. 
21 maart, aanvang 20.00 uur, kaartje €15,-

Bach op de Boot
Neem een kijkje in de concertzaal van pianist Ivo Janssen op zijn woonboot aan de Wittenburgergracht en luister hoe hij De Kunst der Fuge speelt onder het genot van een drankje.
21 maart, aanvang 20.00 uur, kaartje €20,-

Kan je geen genoeg van de componist krijgen? Bij Klassifest kan je dansen op Bach met een biertje in de hand 

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.