PS Stadsgids Bewaar

Ontspannen door vliegtuiglawaai in het Amsterdamse Bos

Elke keer dat een vliegtuig lekker laag overvliegt zet het kunstwerk het lawaai om in therapeutische trillingen.
Elke keer dat een vliegtuig lekker laag overvliegt zet het kunstwerk het lawaai om in therapeutische trillingen. © Vika Ushkanova

Bosbezoekers kunnen zich laten masseren door naderend Schipholverkeer. Het geronk van overvliegende Boeings wordt door een tijdelijk kunstwerk in het Amsterdamse Bos omgezet in vibraties.

Wie de aankomende weken omhoogkijkt en zich kapot ergert aan alle overvliegende jumbojets, kan naar het Amsterdamse Bos om zich door diezelfde vliegtuigen te laten masseren. 

De installatie The Sky-Earth Observatory, van de Amerikaanse kunstenaar Mark Bain, zet namelijk lawaai om in trillingen. Wie op het kunstplatteau gaat zitten en liggen ervaart zo een therapeutische massage wanneer een vliegtuig overkomt.

Curepark
Het kunstwerk is onderdeel van Curepark, een interdisciplinair en interactief kunstfestival in het Amsterdamse Bos, dat bezoekers door middel van kunstwerken, workshops en performances bewust maakt van lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Tijdens het festival kun je onder andere een workshop veegmeditatie volgen, ervaren hoe het is om dakloos te zijn in Amsterdam en in een lavendelveldje gaan liggen.

The Sky-Earth Observatory staat elke donderdag tot en met zondag (12.00-20.00) aan. Kunstfestival Curepark duurt nog tot 16 juli.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.