PS Stadsgids Bewaar

Olympisch Stadion wordt weer omgetoverd tot schaatsbaan

De schaatsbaan in het Olympisch Stadion in Zuid.
De schaatsbaan in het Olympisch Stadion in Zuid. © De coolste baan van Nederland

Haal de ijzers maar uit de kast, want er kan deze winter weer geschaatst worden in het Olympisch Stadion in Zuid, op de Coolste Baan van Nederland, met als slotstuk in maart het WK Allround.

In 2014, tijdens de eerste editie van 'De Coolste Baan van Nederland', wisten 108.000 recreatieve schaatsers de baan te vinden. Er kwamen nog eens 45.000 bezoekers af op het de KPN NK Allround & Sprint.

Dat bracht de KNSB een jaar later op het idee het WK Allround in 2018 ook in het stadion te houden. Dat plan wordt nu gerealiseerd, met daar aan voorafgaand ruim anderhalve maand vrij schaatsen voor de liefhebber op de 400 meter baan.

Slijpen
Heb je geen eigen schaatsen? Dan kun je een paar ijshockeyschaatsen of combinoren huren. Heb je wel eigen schaatsen, maar kunnen de ijzers wel wat scherper, dan is het mogelijk om ze tegen een vergoeding te slijpen.

Van 18 januari tot en met 28 februari kan er door iedereen geschaatst worden, van 9 tot en met 11 maart moeten de recreatieve schaatsers plaats maken voor de profs.  

De schaatsbaan in Zuid is dagelijks geopend van 08.00 tot 22.00 uur en in het weekend tot 23.30 uur. Schaatsen gebeurt in verschillende shifts en de tickets daarvoor zijn online te kopen. Wanneer de verkoop start en hoe duur een kaartje is, is nog niet bekend.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.