Stadsgids Bewaar

Olifantenverblijf Artis opent in juni

De olifanten hebben er zin in.
De olifanten hebben er zin in. © Ronald van Weeren

Woensdag 14 juni mogen de olifanten van Artis kennismaken met hun nieuwe habitat. Voortaan hebben de grote publiekslievelingen van de dierentuin meer beweegruimte en kunnen ze het water in.

Wie vrolijk getrompetter wil horen, moet medio juni naar Artis. Dan mogen de olifanten namelijk voor het eerst rondbanjeren in hun nieuwe, grotere verblijf. De twee Aziatische olifantenkoeien én kalfje Sanuk hebben niet alleen veel meer ruimte, maar kunnen nu ook zwemmen. Voor het nieuwe leefgebied is een stuk van het parkeerterrein opgeofferd.

Het verblijf is ingericht op gedragsverrijking. Aziatische olifanten zijn in het wild de hele dag op zoek naar voedsel en kunnen in het nieuwe verblijf spelenderwijs zoeken naar hun maaltje. Op onverwachte tijdstippen gaan willekeurige schuifjes in rotsen open waar hooi of voedselbrokken liggen. 
De olifanten hebben ook een 'duwboom'. Die kunnen de dieren duwen en slepen, of gebruiken om lekker tegenaan te schuren.

Het schuren, spelen en ontdekken kan voor de olifanten beginnen in juni. Bezoekers kunnen de olifanten in nieuwe habitat vanaf woensdag 14 juni bekijken.

Lees ook: Sanuk krijgt alle ruimte in nieuw olifantenverblijf van Artis

Binnenkort gaan we langs bij het vernieuwde verblijf voor de rubriek Open

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.