PS Stadsgids Bewaar

Nooit iets zonder overdaad in de Jimmy Woo

Jarig horecatycoon Casper Reinders (r) met boekkunstenaar Alljan 'Skulljan', die de cover ontwierp van Rock 'n roll interiors: the eccentric world of Casper Reinders
Jarig horecatycoon Casper Reinders (r) met boekkunstenaar Alljan 'Skulljan', die de cover ontwierp van Rock 'n roll interiors: the eccentric world of Casper Reinders © Schuim

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: 15 jaar Jimmy Woo.

Ik ben wat vroeg, er staat een rij voor Jimmy Woo. Vol vertrouwen sluit ik aan. Op eigen kracht kom ik hier nooit voorbij de doorbitch, maar Jimmy viert zijn vijftiende verjaardag en ik sta op een lijstje.

Ik kijk naar binnen bij café Eijlders aan de overkant, waar ik altijd welkom ben.

De man met de gastenlijst heeft een bril met daarvoor een gordijn van zwart-witte draden, tot op zijn borst. Straks even een foto, denk ik, want dat gelooft anders niemand.

Iemand uit de rij: "Die bril, schat! Heerlijk!"

Man met gordijnbril: "Ja toch? ­Alleen, ik zie niks."

Daar heb ik verder weinig aan toe te voegen.

Binnen op de trap gaat de rij stapvoets verder. Dat is vanwege de eenmansgarderobe.

Een schitterende zaak blijft het.

De dansvloer van rood verlichte tegels is nog leeg, terwijl de muziek toch hard genoeg staat om te dansen in plaats van even bij te kletsen.

Ik meld me bij de bar.

Een jongeman met oogpotlood wandelt nog wat, en dan geeft hij me een knikje.

Een flesje bier alstublieft. Tapbier heb ik al losgelaten, aan dat soort antiek doen ze hier niet.

De jongeman pakt zo'n zilveren flesje Heineken, terwijl hij de hele tijd met een opener door zijn vingers wappert, als een Pistolen Paultje.

Iets te lang.

Ik krijg mijn flesje en een tweede knikje.

Je zou toch jong moeten zijn, en cool. Dat is hard werken, kan ik nu vertellen.

Wat 15 jaar Jimmy Woo
Waar Jimmy Woo, Korte Leidsedwarsstraat
Wie Casper Reinders, Sergio Hasselbaink, Gunifort Uwambaga, Alljan Moehamad, Jacqueline Tas, BlaQQa Bang Bang
Wanneer vrijdag 30 november, 21.00 tot 22.00 uur

Drank en spijs **
Sfeer **
Hans kreeg de spelling van een hoop namen in zijn oor geschreeuwd

Op een tafeltje op de dansvloer staat het imposante jubileumboek, want Casper Reinders doet nooit iets zonder overdaad. 'Rock n roll interiors, the eccentric world of Casper Reinders.'

Lekkere titel, ook dat.

Rapper Sergio Hasselbaink neemt de microfoon: "Ik zie mooie mensen en we gaan er een supergezellige avond van maken, maar eerst het supergeile boek."

Het zijn drie ferme uitspraken achter elkaar, maar er is weinig tegen in te brengen.

Het eerste exemplaar is voor Reinders. Relaxed als altijd: "Ik ben onwijs blij en ik wil mijn team bedanken, want ik heb weinig gedaan. Ik mag dat niet zeggen, maar ik heb écht heel weinig gedaan."

Ik kan dat inhoudelijk niet op waarheid beoordelen, maar een horecatycoon die deze stad zoveel bijzondere tenten heeft gebracht, kun je maar beter op zijn woord geloven.

Slotwoord: "Ik ben er echt serieus blij mee. Het is veel rauwer geworden dan veel mensen dachten, en ik heb een hekel aan speechen."

De bijeenkomst duurt maar een uurtje, daarna wordt het hier een gewone vrijdagavond. Eijlders lonkt me toe. Daar ben ik tenminste nog een jonge blom.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.