Stadsgids Bewaar

Modeontwerper Bas Kosters host naaimiddag in Sexyland

Bas Kosters zit zondag klaar met een stapel truien die schreeuwen om wat liefde in de vorm van borduursels en studs.
Bas Kosters zit zondag klaar met een stapel truien die schreeuwen om wat liefde in de vorm van borduursels en studs. © Marc Deurloo

Ontwerper Bas Kosters organiseert zondag 23 april een naaimiddag waar je met de hulp van zijn team speciale truien kunt personaliseren. Bas zorgt voor alle spulletjes, jij moet alleen je creativiteit meenemen.

Altijd al een 'fashion original' willen dragen naar kantoor? Modeontwerper Bas Kosters is de hele zondag in Sociëteit Sexyland voor een speciale 'Sweater Party'. Tijdens dit ludieke truifeest kun je een aantal vintage en nieuwe truien van Kosters personaliseren met borduursels, studs, lapjes en andere fournituren.

Kosters: "Mijn meest dierbare kledingstukken zijn dingen waar ik iets op heb gestikt, of die ik hier en daar heb verknipt. Daardoor krijgen ze een nieuw leven. Met liefde en aandacht worden kledingstukken bijzonder en krijgen ze meer waarde."

Kun je totaal niet met naald en draad overweg? Het team van Kosters modestudio helpt iedereen en zit ook klaar met naaimachines voor het zwaardere vermaakwerk. Een trui verknallen kan dus niet. De ontwerper zelf rent misschien een beetje chaotisch rond, maar wie een goedkeurende blik van de expert wil kan hem gerust aan zijn mouw trekken. Kosters: "Ik ben pas blij als iedereen naar huis gaat met een superdierbare trui."

Bas Kosters Sweater Party
Zondag 23 april (14.00-23.00) €50, inclusief trui
Sociëteit Sexyland

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.