PS Stadsgids Bewaar

Mock-up van omstreden Westlandwells in Oosterpark

Het kunstwerk zou bestaan uit drie verschillende clusters van gietstenen zuilen en zitelementen waarop in de avonduren vertraagde videobeelden van een bron, een fontein en een waterval zouden worden geprojecteerd.
Het kunstwerk zou bestaan uit drie verschillende clusters van gietstenen zuilen en zitelementen waarop in de avonduren vertraagde videobeelden van een bron, een fontein en een waterval zouden worden geprojecteerd. © Femke Schaaps

Een mock up van de WestlandWells, het omstreden videokunstwerk dat op de Theophile de Bockstrook zou komen maar er toch niet kwam, is tijdens lichtkunsttentoonstelling Parklicht in het Oosterpark te zien.

De serie virtuele fonteinen werd geblokkeerd door buurtbewoners omdat ze gevaarlijk zouden zijn voor het verkeer. Ze zijn van donderdag 29 t/m zaterdag 30 december toch te zien, in het Oosterpark.

Voor Parklicht maakte kunstenares Femke Schaaps een '-mock-up van het origineel; een versie van tijdelijk materiaal, maar wel op ware grootte.

Naast het werk van Schaaps worden nog veertien lichtinstallaties, sculpturen en projecties van in Nederland wonende of werkende kunstenaars geëxposeerd in het park.

De lichtkunsttentoonstelling Parklicht is gratis te bezoeken. Op de website is een plattegrond te downloaden met een wandelroute langs alle kunstwerken.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.