live

Mysteryland trekt recordaantal bezoekers

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, én delen we onze verslagen en fotoseries. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Mysteryland trekt recordaantal bezoekers

  Nog niet alle kaarten zijn verkocht, maar nu al is duidelijk dat Mysteryland dit jaar een recordaantal bezoekers trekt. De organisatie verwacht in het laatste weekeinde van augustus voor het eerst meer dan 100.000 dancefans op het festivalterrein op het voormalig Floriadeterrein in Haarlemmermeer.

  De zaterdag- en weekendkaarten voor Mysteryland, het grootste elektronische muziekfestival van Nederland, zijn uitverkocht. Voor de zondag zijn 'nog enkele duizenden' tickets te koop, laat organisator ID&T weten. Die dag maakt Armin van Buuren zijn opwachting als headliner. De dj uit Leiden maakt na tien jaar zijn rentree op het festival.

  Tentje opslaan
  Mysteryland, dat van 25 tot en met 28 augustus plaatsvindt, trekt een recordaantal bezoekers door de uitbreiding van het festival. De camping groeide, en biedt dit jaar plaats aan zo'n 15.000 bezoekers uit meer dan tachtig landen. Wie tijdens Mysteryland zijn tent opslaat, kan al een dag eerder van het festival genieten. Op vrijdagavond is er al een volwaardige campingprogrammering. Ook alle kaarten voor de camping zijn verkocht.

  Naast Armin van Buuren komen ook onder anderen Axwell /\ Ingrosso, Deadmau5 en Alesso naar Mysteryland. Ook Broederliefde, Yellow Claw, Sam Feldt en Sunnery James & Ryan Marciano prijken dit jaar op het affiche. Thunderdome is terug met een eigen podium.

 2. Line-up festival the Brave compleet

  Eliza and the Bear, Fatherson, Matt Woods, Ryan McMullan, Hollow Coves, Palmsy, Sam Brookes, Harry Pane , Vic Willems, Jana Mila zijn onder de 28 acts die dit jaar optreden op Festival The Brave.

  Het is de vierde editie van het festival dat zich richt op singer-songwriter, indie en folkmuziek. Dit keer wordt het eendaagse festival op 26 augustus gehouden in de Fruittuin van West.

  Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.

 3. Valtifest maakt doorstart op nieuwe plek

  Valtifest heeft een nieuwe eigenaar. Het begin deze maand failliet verklaarde festival wordt overgenomen door Vault Events.

  Het festival, dat op 9 september plaatsvindt, kan daardoor gewoon doorgaan, zij het in afgeslankte vorm en op een andere locatie. De NDSM-werf is met een capaciteit van tienduizend te groot en te duur.

  De nieuwe eigenaren verwachten niet dat er nog veel kaarten zullen worden verkocht en zien geen cent van de opbrengst van de drieduizend reeds verkochte kaarten. Dat geld gaat rechtstreeks naar de schuldeisers. Lees hier verder.

 4. Appelsap opent pop-up store

  Vast onderdeel van de Appelsap-voorpret is de kledinglijn die het festival ieder jaar in aanloop naar de grote dag lanceert. Het hiphopfestival heeft een collectie in eigen beheer gemaakt maar werkte voor een aantal shirts ook samen met het Amsterdamse collectief ORDER.

  Om de bijzondere waar aan de man te brengen opent het festival donderdag een pop-up store op de etage boven skatewinkel Ben-G aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Donderdag opent ook de foto-expositie ‘One Love’, met werk dat Lotte van Raalte voor de Appelsap-campagne schoot.

  Tickets voor het festival zijn ondertussen ook nog te koop via de site van Appelsap.

 5. Landjuweel kondigt grote naam aan

  Landjuweel, het vijfdaagse festival op Ruigoord dat woensdag van start gaat, kondigt op de valreep de komst van een artiest aan die met name het hart van de afrobeatliefhebber sneller doet kloppen.

  Niemand minder dan de Ghanese gitarist Ebo Taylor zal zijn opwachting maken. Dat schrijft Ruigoord maandag op Facebook.

  Donderdag opent Taylor het hoofdpodium om 22.00 uur. Ook maakte het hippiedorp onder de rook van Amsterdam het blokkenschema van Landjuweel bekend waarop de rest van het programma terug te vinden is.

 6. Mysteryland-zaterdag uitverkocht

  De eerste dag van de 24ste editie van dancefestival Mysteryland is uitverkocht. De organisatie van het tweedaagse dansfestijn op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer liet dat zondag weten. Mysteryland vindt dit jaar plaats op zaterdag 26 en zondag 27 augustus. Op het programma staan meer dan tweehonderd artiesten verdeeld over zeventien podia.

  Vorig jaar trok het festival een recordaantal van bijna 100.000 bezoekers. De eerste festivaldag was ook toen met 55.000 bezoekers uitverkocht. Op het hoofdpodium staan dit jaar onder anderen Deadmau5, Alesso, Armin van Buuren en Axwell^Ingrosso.

  Hoewel de Mysteryland-zaterdag vijf maanden na de start van de voorverkoop is uitverkocht, zijn er nog wel kaarten te koop voor de zondag. Ook voor het hele weekend en de festivalcamping zijn nog tickets verkrijgbaar. Dit jaar mogen voor het eerst 15.000 bezoekers blijven overnachten op een kampeerterrein naast het evenement. Vorig jaar was daar plaats voor 10.000 enthousiaste feestvierders. Op de camping begint het feestprogramma vrijdagavond al.

 7. Zaterdag 29 juli start Milkshake. Heb je nog geen kaarten? Dan is het verleidelijk om in te gaan op advertenties op Facebook. Maar pas op: oplichters maken maar al te graag gebruik van de wanhoop van feestgangers. Hoe herken je ze? Hier staan zeven tips waarmee je niet snel de mist in gaat en je straks lekker kunt genieten van een milkshake.

 8. Livestreams bij Welcome To The Future

  Thuisblijvers die achter het net visten voor kaarten van Welcome To The Future in Het Twiske in Oostzaan kunnen via een livestream toch de sfeer proeven op het house- en techno-evenement.

  De optredens van Dave Clarke, Luigi Madonna en Mark Antonio, ROD en Pig & Dan op het festival zijn op 22 juli te volgen via de website en het Facebookkanaal van Welcome To The Future.

  EKO-certificaat
  Het festival vindt inmiddels voor de elfde keer plaats en is volledig uitverkocht. Op het festival zijn dertig cateraars actief die werken met biologische ingrediënten. Stichting EKO heeft festivalorganisator ID&T daarvoor een tijdelijk EKO-certificaat Horeca verstrekt. Welcome To The Future is het eerste festival met een EKO-certificaat.

  Headliners op het festival zijn onder anderen Loco Dice, Chris Liebing, Seth Troxler, Dave Clarke en Damian Lazarus.

 9. Appelsap line up compleet

  Egyptian Lover, The Heatwave, SBMG, Jesse James Solomon, Torus, Kléo, Eevee, Tien Son, Mr. Wix, Order Mothership, Rom, Radical Hi-Fi en Anbu zijn enkele van de laatste namen die zich voegen bij de line up van het festival op zaterdag 12 augustus in het Flevopark.

  Eerder werden o.a. Lil Wayne, Young M.A, J Hus, Dave, 67, Rotjoch United, Kempi, Fresku, Mocromaniac, Louivos, Bokoesam, Yung Nnelg en Lunice al aangekondigd.