PS Stadsgids Bewaar

Michelinchef opent één-tafelrestaurant Naylor's

Michelin-chef Chris Naylor opent deze week Naylor's
Michelin-chef Chris Naylor opent deze week Naylor's © Alexander Sporre photography

Eten in de keuken van Vermeer Amsterdam? Dat kan. Michelinchef Chris Naylor opent deze week Naylor's, een exclusief één-tafelrestaurant.

Om maar gelijk verwarring te voorkomen: dat is dus wel wat anders dan een chef's table. Bij Naylor's eet je letterlijk midden in de keuken van Vermeer. Om die tafel staan transparante wanden, zodat gasten op de voet kunnen volgen wat er in de keuken gebeurt. De man die serveert? Chris Naylor zelf.

"Mensen zijn echt te gast bij mij, alsof het bij mij thuis is. Sterker nog, bij sommige gerechten schep je zelf lekker op," vertelt Naylor enthousiast. Ik zie het als mijn eigen laboratorium, waar ik volop kan experimenteren. Ik geef uitleg over de gerechten aan tafel en Naylor's is dan ook alleen open als ik aanwezig ben."

Chef Chris Naylor deed inspiratie op bij restaurant Cookies Cream in Berlijn, waarbij een soortgelijke ervaring wordt aangeboden voor veertig gasten. Bij Naylor's is de uitvoering anders: hier eet je slechts met zijn zessen. Het is volgens de chef dan ook voor de échte liefhebber, die op zoek is naar een bijzonder avondje uit.  

Maar je wordt wél thuisgebracht
Logischerwijs boek je Naylor's dan ook niet zomaar. De tafel kan geboekt worden door gasten van Vermeer en op persoonlijke uitnodiging. Ook kun je de chef persoonlijk bellen voor een reserveringsverzoek. Vervolgens bepaalt Naylor zelf wie komt eten.

Naylor's is drie avonden per week geopend. De couvertprijs is 250 euro, exclusief dranken. "Maar," zegt Naylor, "je wordt na het diner wél thuisgebracht, zolang het in Nederland is. Dat zit bij de prijs inbegrepen. Zo hoeft niemand de bob te zijn."

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.