Stadsgids Bewaar

Made.com opent grote showroom op het Rokin

Webwinkel Made.com opent begin april een grote showroom op het Rokin.
Webwinkel Made.com opent begin april een grote showroom op het Rokin. © Made.com

Webwinkel Made.com opent op 7 april een grote showroom op het Rokin 75, in het pand waar voorheen de Bierfabriek was gevestigd.

Made.com heeft al een showroom op de Overtoom maar zocht een plek met meer vloeroppervlak. De showroom op het Rokin wordt 500 m2.

Met de verhuizing naar het Rokin verlaat Made.com wel een straat waar meerdere interieurwinkels zijn gevestigd. Countrymanager Damien Poelhekke: "Dat klopt, maar als straks alle verbouwingen op het Rokin klaar zijn en warenhuizen als Hudson's Bay hier openen, is het Rokin een perfecte centrale locatie met veel aanloop."

Het Britse Made.com bestaat sinds 2010 en opende in 2014 de eerste pop-upstores in Amsterdam. In januari 2016 volgde een winkel op de Overtoom, maar die werd te klein. "We kregen daar veel vragen over producten die we lang niet allemaal konden laten zien. We waren al sinds halverwege 2016 op zoek naar een grotere locatie."

Lege handen
Made.com begon met groot meubilair, zoals banken en stoelen, en breidt het aanbod gaandeweg uit. Poelhekke: "Er komen steeds meer productcategorieën bij. Outdoormeubels, verlichting, en binnenkort bed en textiel. Uiteindelijk willen we alles dat met lifestyle te maken heeft aanbieden."

Wie bij Made.com naar binnen gaat, komt overigens wel met lege handen weer naar buiten: aankopen doen kan alleen online. Vanuit huis, maar ook ter plekke op een computer in de winkel. 

Poelhekke: "We blijven een online winkel en bieden op het Rokin vooral een ervaring. We willen een emotionele band opbouwen met mogelijke klanten. Er zijn verschillende typen klanten, sommigen kopen heel makkelijk een lamp of kussen online, anderen nemen een kijkje in je showroom en vertrouwen je dan, weer een andere groep wil per se eerst alles in handen houden. Voor die laatste groep maken we nu een grote stap."