Stadsgids Bewaar

Madame Tussauds Amsterdam heeft Ariana Grande als eerste

Amsterdam heeft de primeur: het eerste wassenbeeld van Ariana Grande. Dit is overigens een levensechte Ariana Grande, bij de uitreiking van de Grammy Awards.
Amsterdam heeft de primeur: het eerste wassenbeeld van Ariana Grande. Dit is overigens een levensechte Ariana Grande, bij de uitreiking van de Grammy Awards. © ANP

Wereldster Ariana Grande is sinds donderdag in Madame Tussauds Amsterdam te vinden. Het is het eerste wassenbeeldenmuseum met een dubbelganger van de 23-jarige Amerikaanse zangeres.

Het Amsterdamse museum zegt een wereldprimeur te hebben. Ariana heeft nog nergens anders een wassen evenbeeld. "Ariana is een geweldige aanvulling op onze nieuwe muziekafdeling," zegt een woordvoerder. In Madame Tussauds staat Ariana te midden van Adele, Elvis Presley, Michael Jackson en Taylor Swift.

De outfit die ze draagt is geïnspireerd op de kleding die ze tijdens haar Honeymoon Tour droeg. Net als tijdens die tournee is de Focus-zangeres te zien op een grote witte wolk. Volgens het wassenbeeldenmuseum was er veel vraag naar een beeld van Ariana. "Ze staat namelijk al enige tijd op nummer één als het meest aangevraagde beeld door onze bezoekers. Dus we hopen met haar beeld heel veel fans blij te maken."