PS Stadsgids Bewaar

Maak je eigen afrodisiacum op Weekend van de Wetenschap

Siliconen replica van een tijgerpenis
Siliconen replica van een tijgerpenis © Kuang-Yi Ku

Nieuwsgierige aagjes kunnen 6 en 7 oktober weer los op verschillende locaties in de stad tijdens het Weekend van de Wetenschap. Dit zijn de highlights.

Tijgerpenis
Problemen met je libido? Als je de Chinese geneeskunde moet geloven zou het eten van een tijgerpenis kunnen helpen. Zie je dat niet zo zitten? Begrijpelijk. Tandarts en kunstenaar Kuang-Yi Ku biedt in Mediamatic een oplossing: hier kun je je laten diagnosticeren en ontvang je een persoonlijk afrodisiacum waar geen dierlijk leed bij te pas komt.
Mediamatic Biotoop, Dijksgracht 6
Zaterdag 6 oktober, 15.00 - 18.00 uur
€12.50 (€7.50 voor studenten en kunstenaars)

Handen wassen
Viespeuken worden bij de GGD Amsterdam eens even flink met de neus op de feiten gedrukt. In de Bactemon game was je je handen bij een speciale spiegel en kun je met de handenscanner testen of je ze wel goed gewassen hebt.
GGD Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 100
Zondag 7 oktober, 10.00-12.00 uur en 13.00-16.00 uur

Surprise op Science Park
Ontdekken wat er in een Surprise ei zit zonder het te breken? Dat kan tijdens de open dag van het Amsterdam Science Park. Op het terrein valt nog veel meer te doen: al je vragen over de big bang theory stellen bijvoorbeeld, of meedoen aan een kinderworkshop duurzaam koken. Het volledige programma komt medio september online.
Amsterdam Science Park
Zaterdag 6 oktober 12.00-17.00 uur

Wat doet een forensisch arts?
Van Baantjer tot CSI: altijd komt er wel een forensisch arts in beeld die vertelt waaraan een slachtoffer is overleden. Maar gaat het ook zo in de praktijk? En is het wel zo'n spannend beroep als we allemaal denken? Dat vertelt prof. dr. Udo Reijnders.
GGD Amsterdam, Nieuwe Achtergracht 100
Zondag 7 oktober, 10.15-11.00 uur en 11.30-12.15 uur
Voor deze activiteit is inschrijven verplicht via de website.

Ook in de rest van het land valt van alles te beleven. Bezoekers kunnen tijdens het Weekend van de Wetenschap op meer dan 350 plaatsen in Nederland een kijkje nemen bij bedrijven, instellingen, instituten, musea en universiteiten.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.