PS Stadsgids Bewaar

Le Monde: Flevoparkbad een van de mooiste buitenbaden ter wereld

Het wedstrijdbad van het Flevoparkbad
Het wedstrijdbad van het Flevoparkbad © Vereniging Flevoparkbad

Het Amsterdamse Flevoparkbad is volgens de Franse krant Le Monde een van de mooiste zwembaden in de open lucht ter wereld.

Onder andere het drijvende bad in de Spree in Berlijn, een zwembad in art deco-stijl in Londen en het indrukwekkende zwembad aan de kust van Sydney worden in de lijst met zeven zwembaden van Le Monde genoemd. Amsterdam heeft met het Flevoparkbad een plekje weten te bemachtigen.

Volgens de redactie van Le Monde is het Flevoparkbad een echt familiebad. Het bad wordt vooral geroemd om de grote ligweides, de speelmogelijkheden voor kinderen en de ligging ten opzichte van het Flevopark.

Recordaantal bezoekers
De toekomst van het Flevoparkbad was enkele jaren geleden nog onzeker, het stadsdeel dreigde toen de geldkraan dicht te draaien. Dankzij acties van vaste bezoekers, die zich hebben verenigd als Vrienden van het Flevoparkbad, en politieke bemoeienis, kan het bad de komende jaren open blijven.

Het Flevoparkbad is al jaren favoriet onder Amsterdammers, vorig jaar trok het bad nog een recordaantal bezoekers. Ook werd het bad door Het Parool twee jaar op rij verkozen tot beste buitenbad van de stad.