PS Stadsgids Bewaar

Laatste zomer voor het strandje bij Roest

Deze zomer nog één keer liggen in het zand bij Roest.
Deze zomer nog één keer liggen in het zand bij Roest. © Roest

Het stadsstrand bij Roest op Oostenburg beleeft zijn laatste zomer. Ook het café zelf is straks nog maar sporadisch open.

In 2011 kregen de uitbaters de mogelijkheid om het toen nog vergeten stukje Amsterdam te gaan gebruiken. Inmiddels zeven jaar verder zijn er volop plannen voor Oostenburg. Komende jaren moet het eiland veranderen in een nieuwe stadswijk.

Het koudgasgebouw waar het café in zit konden de eigenaren van Roest in 2016 kopen, maar het braakliggend terrein waar nu het stadsstrand zich bevindt is daar geen onderdeel van. Op de plek waar nu nog zand ligt, komt straks een boulevard, waar voor Roest nog wel ruimte is voor een groot terras.

Het stadsstrand is daarom deze zomer voor het laatst in gebruik, maar ook Roest zelf gaat eind september dicht. Vanwege de bouwput waarin Oostenburg de maanden daarna gaat veranderen hebben de eigenaren besloten komende winter alleen incidentieel open te gaan. 

Renovatie
In het voorjaar gaat Roest daarna zelf in de steigers voor een grote renovatie. In de lente van 2020 moet de vernieuwde zaak, maar volgens de eigenaren met dezelfde ongepolijste sfeer, de deuren openen.

In de tussentijd kan iedereen met behoefte aan het huiskamerconcept van Roest terecht naast het Lloyd Hotel, waar de eigenaren na de zomer Bombarie openen. 

Ook wordt het einde van het 'oude' Roest nog uitgebreid gevierd. Alle feestjes van de afgelopen jaren krijgen deze zomer een comeback. Op 16 juni wordt verder de zevende verjaardag van Roest gevierd, en in het laatste weekend van september is er een groot eindfeest.

Nieuwsbrief

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.