Stadsgids Bewaar

Kwalificeer je voor het NK Footgolf

Bryan Roy trapte een balletje mee in 2009.
Bryan Roy trapte een balletje mee in 2009. © ANP

Je wist misschien van het bestaan niet af, maar footgolf is een ding. Sterker nog: er is dit jaar wederom een NK Footgolf. Wie aardig een balletje kan trappen mag zich proberen te kwalificeren.

Footgolf, waarbij je op een bestaand golfterrein met zo min mogelijk trappen een voetbal richting een put probeert te krijgen, is zo populair dat er in augustus een Nederlands kampioenschap wordt georganiseerd. Niet voor de eerste keer: in 2009 werd er door Bryan Roy al gestreden om de titel en in 2013 deed Frank de Boer mee.

Amsterdammers die handig zijn met een voetbal en zin hebben in een stevig robbertje footgolf kunnen zich in het weekend van 25 en 26 maart kwalificeren voor het Nederlands kampioenschap, tijdens de Borchland Open, op golfclub Amstelborgh. De drie beste spelers van dit toernooi krijgen namelijk een ticket voor het kampioenschap.

Iedereen kan meedoen aan de Borchland Open. Getalenteerde footgolfers kunnen zich op de vrijdagavond kwalificeren voor een plek in het toernooi op zaterdag. Minder bekwame Amsterdammers kunnen zich ook gewoon inkopen. De beste drie van het tournooi op zaterdag winnen een plek op het NK.

Borchland Open (kwalificatie NK Footgolf)
Vrijdag 24 en zaterdag 25 maart
Golfclub Amstelborgh

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.