PS Stadsgids Bewaar

KunstRAI toont enorm werk van Barbara Broekman

My Second Skin van Barbara Broekman
My Second Skin van Barbara Broekman © -

De 34ste editie van de KunstRAI, van 4 tot en met 8 april, heeft aandacht voor kunst uit Barcelona, gevestigde namen en startende verzamelaars.

Negentig overwegend Nederlandse galerieën tonen hedendaagse autonome en toegepaste kunst, design en sieraden. Naast de Nederlandse deelnemers zijn ook zeven galeries uit Barcelona uitgenodigd. 

25 galerieën richten naast hun stand ook een solostand in waarin ze het werk van één van hun kunstenaars extra aandacht geven. 

Voor de tweede keer wordt een Kunstkabinet ingericht, gericht op startende kunstverzamelaar. Er hangen alleen werken met een prijs tot €1500. Op donderdagavond 5 april kunnen jonge kunstliefhebbers een crash course kunstverzamelen volgen, die wordt gegeven door de Young Collectors Circle. 

Barbara Broekman
Er is een speciale plek ingeruimd voor het werk My Second Skin van de Amsterdamse kunstenares Barbara Broekman. Daarvoor heeft ze 46 verschillende textieltechnieken uitvergroot en samengesteld tot een grote tent van 5 bij 9 bij 5 meter:  een ode aan het vakmanschap van textielarbeid uit alle delen van de wereld.

Kunstrai, 4 t/m 8 april, RAI