Stadsgids Bewaar

Ketelhuis viert verjaardag met gratis toegang voor 19-jarigen

Doof Kind is een van de films die je 4 april kunt zien
Doof Kind is een van de films die je 4 april kunt zien © Doof Kind

Goed nieuws voor de jongvolwassenen onder ons. Vanwege het 19-jarig bestaan van filmhuis Het Ketelhuis mogen alle leeftijdsgenoten gratis én onbeperkt op 4 april naar de film.

Filmliefhebbers kunnen zo op woensdag 4 april een heuse filmmarathon houden en zelf een kijklijstje samenstellen. Wij doen een opzetje.

Zo kun je de dag bijvoorbeeld beginnen met Dorst om 11.15 uur, een film over Coco die bij haar zieke moeder intrekt om voor haar te zorgen. Daarna draait om 13.15 uur De Wilde Stad, een documentaire die de dieren en natuur in Amsterdam in beeld brengt.

Ondeugend konijn
Voor een luchtige animatiefilm zit je om 15.00 uur goed bij Pieter Konijn, het verhaal van een ondeugend konijn dat de moestuin van een boer probeert binnen te dringen. 

Als je na drie films een korte pauze hebt ingelast, kun je daarna naar de documentaire Doof Kind om 19.15 uur, een documentaire van de directeur van Het Ketelhuis Alex de Ronde over zijn dove zoon Tobias

Voor wie aan het einde van de reeks nog geen last heeft van vierkante ogen, kan de dag afsluiten met Bankier van verzet om 21.10 uur, waarin Het Parool en haar oprichters een bijrol spelen.

De bioscoop vraagt de leeftijdsgenoten iets van een bewijs mee te nemen.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.