PS Stadsgids Bewaar

Kerstfanaten opgelet: Amsterdam krijgt gigantische wintermarkt

Het event moet het Nederlandse antwoord worden op Europese kerstmarkten.
Het event moet het Nederlandse antwoord worden op Europese kerstmarkten. © ANP

Struinen door vierkante kilometers winterfeest kan dit jaar in de RAI. Daar wordt namelijk een gigantisch winterfestival georganiseerd, inclusief schaatsbaan, kermis, disco, cinema en ander olijk kerstjolijt.

Amsterdamse liefhebbers van de feestdagen komen er doorgaans nogal bekaaid vanaf: wie het ultieme kerstgevoel wil opsnuiven kan ofwel richting de bescheiden wintermarkt op het Museumplein, of een rondje lopen door het hysterische kerstgeweld van Tuincentrum Osdorp.

Aankomende winter verandert dat. Dan wordt de RAI omgedoopt tot Amsterdamse Winterparade: vierkante kilometers vol kerstballen, oliebollen en wagonladingen engelenhaar.

Schaatsbaan
De Amsterdamse Winterparade moet het Nederlandse antwoord worden op de grote kerstmarkten van Londen en Berlijn. Daarom wordt er niet ingezet op een klein eventje. Alleen voor de schaatsbaan is al 700 vierkante meter uitgetrokken. 

Wie niet zo van actieve winterpret houdt kan een rondje draaien in het vijftig meter hoge reuzenrad op de kermis of een uurtje bubbelen in de RAI, in de jacuzzi's van het 'wellness'-gedeelte.

De kerstmarkt moet een echt Amsterdams event worden. In samenwerking met bowlingbaan Knijn worden wedstrijdjes curling georganiseerd, Baut en restaurant Blauw openen pop-up restaurants en tweede kerstdag organiseert café Nol een feestje.

De Amsterdamse Winterparade
Vrijdag 22 december tot en met 1 januari
RAI

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.