PS Stadsgids Bewaar

Kelly's verkoopt binnenkort alles voor een Britse Kerst

Christmaspudding - onmisbaar bij elk Brits kerstdiner
Christmaspudding - onmisbaar bij elk Brits kerstdiner © shutterstock

Toen het Britse warenhuis Marks & Spencer vorig jaar de stad verliet, zaten veel Britse Amsterdammers met de handen in het haar. Hoe moet dat nou, met Kerst? Goed nieuws: Kelly's Expat Shopping opent binnenkort een zaak in De Pijp.

Kelly's Expat Shopping is een begrip voor Britten en Amerikanen in Den Haag en Wassenaar, waar al twee winkels zitten. De winkel verkoopt de typisch Britse scones, crumpets, thee, pasteitjes, worstjes, bacon, marmelades, shortbread en Cadbury's chocolade.

Niet zo gek dat veel Britten nog een rondje Kelly's doen, zo net voor Kerst.

Afreizen naar regio Den Haag hoeft binnenkort niet meer. Kelly Kelly (zowel haar voor- als achternaam) en haar man Jason Kelly openen een franchisewinkel in de Ferdinand Bolstraat, een lang gekoesterde droom.

Kelly Kelly: "We willen al jaren een winkel in Amsterdam, zeker omdat er zo veel expats wonen. Maar het lukte ons niet een geschikt pand te vinden. We wilden niet midden in het centrum zitten en hebben ook gezocht in Amstelveen. Uiteindelijk werd het De Pijp - een onwijs mooie plek."

Christmas crackers en pudding
Op moment van schrijven wordt er nog hard aan de winkel geklust - het plan is om volgende week al open te gaan. Ruim voor de Kerst, want dan kunnen de Britten er terecht voor Christmas crackers, mince pies, Christmas puddings, cranberry saus en vulling voor de kalkoen.

Kelly: "Eigenlijk verkopen we alles voor een Britse kerst. Al verkopen we ook een selectie Amerikaanse, Australische en Mexicaanse producten."

Kelly's Expat Shopping
Ferdinand Bolstraat 139

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.