PS Stadsgids Bewaar

Kaviaar voor armen van Milaan

Veertig kilo kaviaar, dat als smokkelwaar in beslag is genomen, is aan de liefdadigheid in Milaan geschonken. Foto ANP/Juan Vrijdag
Veertig kilo kaviaar, dat als smokkelwaar in beslag is genomen, is aan de liefdadigheid in Milaan geschonken. Foto ANP/Juan Vrijdag © UNKNOWN

ROME - De armen in Milaan krijgen met kerst kaviaar. Veertig kilo van de delicatesse die als smokkelwaar in beslag was genomen, is aan de liefdadigheid geschonken om bij de traditionele kerstmaaltijden voor daklozen en andere behoeftigen te worden geserveerd.

Kaviaar komt van de steur, een bedreigde vissoort waarvan producten in Italië niet mogen worden ingevoerd. De partij van veertig kilo werd aangetroffen in de koelkast van een vrouw in Milaan. De vrouw en twee Polen die bij de smokkel betrokken zouden zijn geweest werden gearresteerd.

Juri Mantegazza van het Italiaanse staatsbosbeheer zei dat vorig jaar een in beslag genomen partij kaviaar werd vernietigd. Dat vond hij zonde, daarom kwam hij met het idee om de kaviaar weg te geven aan de armen. (AP)