PS Stadsgids Bewaar

Kamperen op het dak van club Jack in Zuidoost

Let op de rits
Let op de rits © Campspace

Eind januari mogen Amsterdammers hun tentje dichtritsen op het dakterras van club Jack, in Zuidoost. Een kampvuurtje ontbreekt, maar in de barre wind wordt 's avonds wel een curlingwedstrijd georganiseerd.

De tijdelijke wintercamping is een initiatief van Campspace, de organisatie die ook zorgde voor pop-up campings in het Olympisch Stadion en op De Euromast.

Op het dak van nachtclub Jack in Zuidoost zit sinds afgelopen zomer dakterrasbar Jackie. Die bar serveerde in de zomerzon vooral glazen ­limoncello en rabarbercocktails aan zonnebadende Amsterdammers die metrohalte Bullewijk wisten te vinden.

Slaapzak
Mid winter kun je één nachtje knus in een slaapzak kruipen en slapen in een van de acht (al opgezet) expeditietentjes. Nadat je even hebt gecurld uiteraard.

Met de billen over de rand van het voormalige kantoorgebouw hangen om te plassen hoeft niet: voor sanitair en andere campingbenodigdheden wordt gezorgd. Naar de lokale campingbakker voor une baguette s'il vous plaît is ook niet nodig: ook maaltijden én glühwein staan voor je klaar. 

De tentjes zijn nu te boeken voor 75 euro.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.