PS Stadsgids Bewaar

Jubilerende Uitmarkt trakteert alle Amsterdammers

De opening van de Uitmarkt in 2016
De opening van de Uitmarkt in 2016 © ANP

De Uitmarkt bestaat dit jaar veertig jaar en daarom krijgen alle Amsterdammers een cadeautje. Met de Uitkaart kunnen bewoners per adres twee kaartjes aanvragen voor een voorstelling, museum- of concertbezoek.

Aan de actie werken vijftig culturele instellingen mee en ook de gemeente draagt een steentje bij, maakte Amsterdam Marketing bekend.

De Uitmarkt ontstond ooit in navolging van de zogeheten Kunst 10-daagse, waarbij mensen met hoge korting toegangskaarten konden kopen voor een voorstelling. Dit om kunst en cultuur voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. In lijn met deze traditie geven de deelnemende culturele instellingen gratis entreekaarten weg aan Amsterdammers voor een selectie van het programma.

De Uitmarkt begint vrijdag en duurt tot en met zondag. Jaarlijks komen er zo'n half miljoen mensen naar de traditionele opening van het culturele seizoen.

Lees ook: Zing mee met Frits Sissing en Romy MonteiroSynchroonzwemact in het IJ tijdens Uitmarkt en het interview met algemeen directeur Amsterdam Marketing Frans van der Avert.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.