PS Stadsgids Bewaar

Jongeren verbeelden de positieve kanten van Nieuw-West en West

Winkels aan de Osdoper Ban in Nieuw-West
Winkels aan de Osdoper Ban in Nieuw-West © Marc Driessen

Jongeren waren nieuwsberichten over narigheden in West en Nieuw-West zat en tonen daarom in foto's en documentaires de positieve kanten van hun wijken.

Syriëgangers, inbraken, liquidaties en vorige week nog een poederbrief voor een bestuurscommissielid van de PvdA. Nieuw-West en West komen vaak negatief in het nieuws.

Donderdag is daarom de kick-off van Hart voor mijn Buurt, een project van studenten van het MBO College West in samenwerking met filmproductiebedrijf Bosch Films. In foto's en documentaires tonen de jongeren dat buurtbewoners betrokken met elkaar zijn en samen problemen aanpakken.

Kickboksles
75 studenten, die veelal in de twee stadsdelen wonen, trokken de afgelopen maanden de wijken in. Ze spraken met initiatiefrijke bewoners die elk op hun eigen manier een bijdrage aan de buurt leveren. Zo geeft Oussama kickboksles aan jongeren in Osdorp. En Frank zet zich vrijwillig in om armoede onder bewoners in Slotermeer-Zuid tegen te gaan.

De studenten maakten deze verhalen zichtbaar in zes korte documentaires en 15 portretfoto's. Die zijn tot en met 21 september te zien in de Centrale Bibliotheek Amsterdam. In oktober zendt AT5 de documentaires uit.