Stadsgids Bewaar

Jong Amsterdam: producer Jarreau Vandal op Appelsap

Jong Amsterdam: producer Jarreau Vandal op Appelsap
© -

Martijn Nekoui begeeft zich onder creatieve talenten in Amsterdam. Elke week tipt hij een aanstormend kunstenaar. Deze week: Jarreau Vandal op Appelsap.

Ellroy Jarreau Uyleman werd 25 jaar geleden geboren in Maastricht en groeide op in een muzikaal gezin, omgeven door cassettebandjes met jazz, soul en funk. Zijn opa was ook producer en liet hem kennismaken met het programma Logic. Sindsdien is hij altijd bezig met muziek, onder de naam Jarreau Vandal.

Vier jaar geleden stormde hij als talent de scene binnen met zijn mellow producties. Jarreau heeft een ­dynamische sound en is niet zomaar in een hokje te plaatsen. Onder alter ego Vandalized Edits brengt hij ook scherpe, dancy clubhits uit; nogal een tegenstelling met zijn andere werk. "Naast de muziek die ik produceer, probeer ik ook andere dingen te maken. Zoals een album, of een kledingstuk."

Appelsap is sowieso mijn favoriete festival

Jarreau Vanda;

Met Amsterdams label TRNSPRNT bracht Jarreau onlangs een buideltas uit. Inclusief USB-drive met daarop drie ­bonustracks van hemzelf uiteraard. Daarnaast organiseert hij events. "En ik spuit graffiti."

Voor zijn werk reist Jarreau de wereld rond. "Mijn ­inspiratie haal ik uit deze reizen. Nieuwe geuren, nieuwe mensen, nieuwe - en oude! - muziek."

Zaterdag is hij terug in Nederland en draait hij op ­Appelsap Festival. "Sowieso mijn favoriete festival, ik ga mijn set extra goed voorbereiden. Dit wordt er eentje voor in de boeken!"

Appelsap Festival, Flevopark. Zaterdag 12 augustus 12.00 - 23.00 uur.