Stadsgids Bewaar

Johan Cruyffwinkel opent stilletjes in de Kalverstraat

De nieuwe winkel
De nieuwe winkel © Cruyff

In de Kalverstraat is stilletjes een Johan Cruijffwinkel geopend. Het is de eerste winkel in Nederland waar exclusief de spullen van sportmerk Johan Cruyff verkocht worden.

Waar Dunkin' Donuts met veel bombarie en een enorme rij hongerige mensen een winkel in Amsterdam opende, heeft de Johan Cruyffwinkel afgelopen week zonder poeha of aandacht de deuren geopend. 

Expres, zo vertelt manager Bas Behm: "We hebben gekozen voor een soft launch om vast warm te lopen. In juni geven we een groot openingsfeest, zodat Amsterdam weet dat Cruyff terug is."

Johan Cruyff flagship store
Kalverstraat
088-7736414
Website

Hoewel de winkel dus niet startte met een enorm perscircus en massa's Cruyff-fanaten weten Amsterdammers de 'flagship store' in de Kalverstraat na een week wel te vinden. Behm: "Mensen worden nieuwsgierig door de foto's van Johan en komen er dan achter dat Johan Cruyff ook een merk is."

De winkel is volgens Behm qua sfeer en aanbod hetzelfde als de eerste winkel van het merk, die vier jaar geleden in Barcelona opende: je vindt er onder andere schoenen, tassen en accessoires.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.