Stadsgids Bewaar

Honderdduizenden tulpen geplant voor Tulpfestival

Nog even en de stad staat weer vol tulpen.
Nog even en de stad staat weer vol tulpen. © John Lewis Marshall

In het Paasweekend gaat het jaarlijkse Tulpfestival van start. Amsterdammers kunnen dan via speciale routes gratis naar honderdduizenden tulpen kijken, geplant op bijzondere locaties in de stad.

Voor de vierde keer wordt de stad door het jaarlijkse Tulpfestival volgeplant met allerlei bijzondere soorten tulpen. Op ruim tachtig locaties, waaronder het Rijksmuseum, EYE, het Pulitzer Hotel en het kantoor van NUON, staan kleine en grote installaties vol bloemen. 

De Amsterdamse Poort wordt letterlijk opgefleurd door tulpen om het vijftigjarig bestaan van de Bijlmer te markeren. Tussen de Sloterplas en het Paleis op de Dam is een speciale route te volgen, langs talloze gekleurde tulpen. Niet alle tulpen bloeien tegelijk. Vooral de bloemen die in grond geplant zijn laten nog op zich wachten. Daardoor is er de hele maand iets te zien.

Openbare ruimte
De meeste tulpen zijn geplant in de openbare ruimte, voor sommige musea moet de reguliere entree betaald worden. Op woensdag 28 maart gaat het Tulpfestival feestelijk van start met een opening aan de Noordoever van de Sloterplas.
Het Tulpfestival wordt belangeloos georganiseerd om Amsterdammers kennis te laten maken met voor hun onbekende plekken. Daarom ligt de aandacht niet alleen op het Centrum, maar ook bijvoorbeeld op stadsdelen als Nieuw-West.

Tulpfestival
31 maart - 30 april
85 verschillende locaties

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.