Stadsgids Bewaar

Hier pak je deze zomer in de buitenlucht een filmpje

West Beach Filmfestival
West Beach Filmfestival © Marlise Steeman

In de zomermaanden kun je in Amsterdam op diverse plekken in de buitenlucht een filmpje kijken zodra de zon onder gaat. Let op: check op de dag zelf even het weer.

Onder de Boom
Met gratis popcorn kun je een plekje zoeken rondom het Blauwe Theehuis, waar elke zaterdag tot en met 8 september spannende films vertoond worden. Je kunt er onder andere griezelen bij From Dusk Till Dawn (vampierenhorror met Tarantino) en Nightmare on Elm Street (met de iconische Freddy Krueger).
Blauwe Theehuis, Vondelpark, 8 september (21.00) gratis

On the Roof Filmfestival
Vier avonden de nieuwste films uit de wereldcinema bekijken in de open lucht op het dak van de Vrije Universiteit, mét panoramisch uitzicht over Amsterdam. Het thema van deze editie is duurzaamheid. De films worden voorafgegaan door talks van van onder andere Bas Heijne en Mounir Samuel. Ook voor muziek, hapjes en drankjes wordt gezorgd. 
Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 5 t/m 8 september

Klassiek op het Amstelveld
In het kader van het vijfjarig jubileum van Klassiek op het Amstelveld, is er een extra avond aan het festival toegevoegd: op vrijdag zal het Amstelveld omgetoverd worden in een grote openluchtbioscoop, waar Disney's Fantasia - na een inleiding van Marielle Tweebeke - wordt vertoond. 
Amstelveld, vrijdag 15 september van 20.00 tot 22.30 uur

West Beach Filmfestival
Aan het Sloterstrand kun je in september elf avonden gratis films kijken onder de sterren. Elke avond vanaf 20.30 uur is er een andere film te zien. Onder meer Brimstone, La La Land en Captain Fantastic passeren de revue. Bij regen wordt de film vertoond in een tent. Op vrijdag 22 en zaterdag 23 september is er naast een film ook een silent disco. 
Sloterplas, van 14 t/m 24 september

Mis je een leuke buitenbios in Amsterdam in dit overzicht? Mail je tips aan stadsgids@parool.nl.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.