Stadsgids Bewaar

Hier kijk je het WK op groot scherm

Hier kijk je het WK op groot scherm
© ANP

Dat Nederland niet meedoet aan het WK voetbal, wil niet zeggen dat er niet gekeken kan worden. Juichen voor een ander is immers (bijna) net zo leuk. Op deze plekken kijk je het WK op groot scherm.

Niks missen
Allesvreters kunnen terecht bij café Piet de Gruyter, daar worden namelijk alle wedstrijden uitgezonden. De zaak doet misschien een tikkie pro-Rusland aan, door de giga matroesjka die er staat, maar dat is slechts schijn. De eigenaar is namelijk voor Portugal.

Ook Café Tapmarin is niet kieskeurig en zendt gewoon alles uit tot de finale op 15 juli. 'Net zoals een Sports café dat doet,' schrijven ze.

Eveneens Market 33 op de Zuidas toont alle wedstrijden op een groot scherm. Fans van specifieke elftallen kunnen hun buik met thema-voedsel vullen. 'Proef een malse entrecote, een vegan flammkuchen, een pittige curry of een poke bowl,' aldus de foodcourt.

Bij restaurant Mamas & Tapas zijn tevens alle wedstrijden op groot scherm te aanschouwen - de eigenaren van de toko hebben overigens wel een lichte voorkeur voor de Balkan-deelnemers (let op: dit was eerst bij Friends).

Rode Duivels
Sinds jaar en dag roepen ze bij Belgisch biercafé Gollem's Proeflokaal al 'België Boven' en dat zal dit WK niet anders zijn. 

Het Huis van Iemand Anders kiest partij voor onze zuiderburen en verandert voor de gelegenheid in Het Huis van België. Compleet met dikke frieten en Belgische pinten en stoofvlees.

Ook het Westergasterras verruilt de Oranje leeuwen voor de Rode Duivels. Wie verzekerd wil zijn van een van de 100 beste plaatsen, kan nu alvast een plek reserveren.

Australië
Toch een beetje Hollands bloed supporten? Met Bert van Marwijk als coach komt Australië een soort van in de buurt. In Drover's Dog kijk je alle wedstrijden van de "Socceroos" (ja, afgeleid van Kangaroos) én meer, want voor de gezelligheid zendt het Australische café ook wat andere populaire wedstrijden uit.

Marokko
Bij Westside Slotermeer kun je op 20 en 25 juni juichen voor Marokko. De organisatie heeft shirts gedrukt en nodigt iedereen uit 'achter onze Marokkaanse broers te staan.'

Engeland
The Cottage juicht - hoe kan het ook anders - voor Engeland. Ze beloven koude New Castle Brown Ale, gloeiendhete (cottage?) pies en voor wie zondag aan wil schuiven: een roast dinner.

Spanje en landen uit Zuid-Amerika
Bij Escobar in De Pijp staat het grote scherm de komende tijd afgesteld op de wedstrijden van het Spaanse, Colombiaanse, Peruaans en andere Zuid-Amerikaanse elftallen. Tijdens de duels is er genoeg cerveza en sangria.
Bij restaurant El Panelazo in Buitenveldert kun je juichen voor het Colombiaanse team.

Portugal
'Het begint vrijdag meteen al goed met de knaller tussen Portugal en Spanje,' schrijft Mario Chaves van de Portugese vereniging Os Lusitanos in de Govert Flinckstraat. Op een vijf meter breed scherm worden álle wedstrijden uitgezonden, maar de focus ligt uiteraard op Portugal. Iedereen is welkom, aldus Chaves. 'Ook voor een lekker Portugees hapje en drankje.'

- Missen we een plek? Laat het ons weten!

- In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het WK voetbal 2018

- Dat Oranje niet meedoet schrijnt nog, maar nu het WK voetbal begint, is het wel zo leuk om in de kroeg voor een ander land te kunnen juichen. Maar voor wie? Australië, dat Bert van Marwijk als coach heeft? Of toch good old buurland België?