Amsterdam Bewaar

Hier kijk je Ajax - Real Madrid op groot scherm

Hier kijk je Ajax - Real Madrid op groot scherm
© ANP

Woensdag 13 februari is het zover: dan strijden de godenzonen van Ajax tegen recordwinnaar Real Madrid. Of ze er net zo ongeslagen uitkomen als uit de groepsfase is de vraag, maar één ding is zeker: hier bekijk je het voetbalspektakel op groot scherm.

Ziggo Dome
Het grootste scherm van allemaal vind je in de Ziggo Dome. Waar je de wedstrijd niet alleen met duizenden anderen kunt bekijken, maar ook wordt getrakteerd op exclusieve beelden uit het stadion én optredens van onder andere Diggy Dex, Lenny Keylard en Peter Beense. 
Ziggo Dome, inloop vanaf 18.30 uur
Ticket € 20 (uitverkocht, maar wel kaartjes aangeboden op Ticketswap)

Westerunie
Bij de Westerunie hebben er ze alle vertrouwen in een overwinning. Ja, Real nam de cup de afgelopen drie jaar mee naar huis, máár 'toen hadden ze Ronaldo en coach Zidane nog.' Ach, wat de uitkomst ook is: in de Westerunie zijn er zit- en staplekken, pullen bier en schalt André Hazes door de speaker.
Westerunie, inloop vanaf 19.00 uur
Gratis entree, vol is vol

Edel
Even een goede bodem leggen voor je gaat juichen (of huilen)? Bij Edel hebben ze een speciaal Ajaxmenu: entrecôte, béarnaise, friet, sla en een kopstootje voor €22,50. Extra voordeel: mensen die hebben gereserveerd voor het diner krijgen de VIP-plekken met het beste zicht.
Edel, diner van 18.00 - 20.00 uur,
zonder diner inloop vanaf 20.00 uur

Bloemenbar
Een beetje proppen zijn ze bij de Bloemenbar wel gewend, dus drie schermen passen er ook wel bij. Eén grote en twee kleine bij de bar. Niet alleen over de ruimte, ook over de wedstrijd zijn ze hier optimistisch: 'Als je ze een keer kan pakken, dan is het nu wel.' De tent sluit pas om 04.00 uur dus er is genoeg verwerkingstijd, wat de uitslag ook wordt.
Bloemenbar, inloop 20.00 uur
Gratis entree, vol is vol

Q-factory
In Oost bouwen ze de Q-factory om tot bioscoopkroeg. Dat wil zeggen: voetbal kijken op groot scherm in de grote zaal, bar erbij en gratis bitterballen. Scoren doe jij hier dus sowieso, nu de godenzonen nog.
Q-factory, inloop vanaf 20.00 uur
Gratis entree, vol is vol

De Marktkantine
Het recept is in De Marktkantine hetzelfde als voorgaande edities: liters bier en gratis entree. Wat daarvan de uitkomst is, valt in onderstaande video te zien. 
De Marktkantine, inloop 20.00 uur
Gratis entree, vol is vol

Missen we een plek? Laat het ons weten via stadsgids@parool.nl. Let op: het gaat in dit lijstje enkel om plekken waar de wedstrijd op gróót scherm (als in: beamer groot) wordt vertoond.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool. Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.