Stadsgids Bewaar

Het Amsterdam van sterrenchef Pascal Jalhay

Pascal Jalhay: 'Nog altijd stap ik even binnen bij De papegaai. Soms steek ik een kaarsje aan'
Pascal Jalhay: 'Nog altijd stap ik even binnen bij De papegaai. Soms steek ik een kaarsje aan' © Carly Wollaert

Pascal Jalhay (47) was sterrenchef van Vermeer en La Rive. Hij wordt chef van Bougainville in hotel TwentySeven, dat in september opent op de Dam. Dan komt hij weer dagelijks in Amsterdam, waar hij twintig jaar woonde.

Eerste keer in Amsterdam

"Toen ik een jaar of dertien was, ging ik met mijn broer vanuit onze woonplaats Maastricht naar Amsterdam om ­kleding te kopen, bij de CoolCat. Daarmee maakten we thuis helemaal de blits, want dat verkochten ze in het zuiden niet. Mijn broer liet me laatst nog een foto zien die ik van hem maakte op de Dam, recht voor de plek waar aan het eind van de zomer het hotel van Eric Toren wordt geopend met daarin het restaurant: mijn nieuwe werkplek.