Stadsgids Bewaar

Hermitage exposeert werk jong talent naast Hollandse Meesters

De talenten zijn in de voetsporen getreden van beroemde Hollandse schilders.
De talenten zijn in de voetsporen getreden van beroemde Hollandse schilders. © Hermitage voor Kinderen

Wie de toekomstige Rembrandts en Steens wil zien, moet naar de Hermitage. Bijna honderd jonge talenten exposeren hun werk naast de 63 werken uit de tentoonstelling Hollandse Meesters.

De talenten nemen deel aan het kunstonderwijsprogramma 'Hermitage voor Kinderen'  en zijn in de voetsporen getreden van beroemde Hollandse schilders. Ze kozen een schilderij uit de tentoonstelling en gaven daar hun eigen draai aan.

Wie denkt dat er een beetje is aangeklooid met wat krijt en stiften, heeft het mis. De jonge kunstenaars gebruikten een typisch zeventiende-eeuwse schets- en tekentechniek met water, penseel en bister, een kleurpigment dat eeuwen geleden veel gebruikt werd.

Ook pakten ze een typisch zeventiende-eeuws genre op: de tronie. Met sjaals, hoeden, sieraden, veren en een spiegel maakten ze een zelfportret in olieverf op doek. 

De resultaten zijn tot en met februari 2018 in de Hermitage te bewonderen.

Lees ook: Hollandse meesters in de Hermitage: 'Ze lijkt te zeggen: poseer ik zo goed?'

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.