Stadsgids Bewaar

Herbivoren opgelet: dit is de nieuwe Meatless District

Bij Meatless District in De Pijp proef je veganistische gerookte 'zalm' die niet van echt te onderscheiden is
Bij Meatless District in De Pijp proef je veganistische gerookte 'zalm' die niet van echt te onderscheiden is © Jesper Boot

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Meatless District.

Dat veganistisch eten een trend is in de hoofdstad, mag duidelijk zijn. Salades, ­proteïnebowls en zelfs junkfood zonder ­dierlijke toevoegingen zijn alom verkijgbaar. Dat was een paar jaar geleden wel anders, zegt Cathalijne Huijben (33), mede-oprichter van Meatless District.

Met compagnon en voedingsdeskundige Cil Vermolen (33) ­opende ze twee jaar geleden de eerste vestiging van hun plantaardige restaurant in West. Wegens toenemde drukte wijken ze voor een tweede filiaal uit naar De Pijp.

De grote inspiratiebron voor Meatless District is het Meatpacking District, de oude slachterswijk van New York, misschien wel de grootste tegenhanger die er te vinden is.