live

Dit was Amsterdam Dance Event 2018

Het Parool hield je in dit blog op de hoogte van alle ontwikkelingen op en rond Amsterdam Dance Event 2018. Lees hieronder alles terug. 

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Hed Kandi classics in Supperclub Cruise

  Fans van Hed Kandi’s classics en house deuntjes kunnen tijdens ADE hun lol op op de Supperclub Cruise. Daar organiseert het platenlabel een relatief klein feestje: er zijn kaartjes voor vijfhonderd feestgangers. Wie er precies zullen draaien, is nog onbekend. Maar de 'kandi girls' zijn sowieso van de partij. Kaartjes kosten tussen €29,50 en €39,50.

 2. Muziekfilms in Lab111

  In Lab111 kun je ADE op een relaxte manier ondergaan. Niet op de dansvloer, maar in een bioscoopstoel. Het filmhuis draait een aantal muziekfilms, waaronder Control van Anton Corbijn over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis.

  In Era Of Dance: The Story Of Soviet Techno Revolution wordt ingezoomd op de rol van Indulis Bilzens. Grondlegger van de ravecultuur in Duitsland, en de man die ervoor zorgde dat techno ook aan de andere kant van het ijzeren gordijn groot werd.

  Een film waarbij je moeilijk stil kunt blijven zitten is Bruk Out! waarin zes uitgesproken vrouwen worden gevolgd die meedoen aan 's werelds grootste Dancehall Queen-wedstrijd.

 3. Hardwell geeft op ADE laatste optreden

  Dj Hardwell stopt voor onbepaalde tijd met toeren. Ook brengt hij voorlopig geen nieuwe muziek meer uit. De Nederlandse dj heeft tijd voor zichzelf nodig en doet een stapje terug, schrijft hij in een bericht op Facebook.

  Robbert van de Corput zegt in het bericht dat hij zijn hele leven droomde van het leven dat hij nu leeft. De afgelopen jaren realiseerde hij zich echter dat hij te weinig tijd voor zijn familie en vrienden heeft. "Het kost veel energie, liefde, creativiteit en aandacht voor mijn leven als een normaal persoon om 24 uur per dag Hardwell te zijn", aldus de dj, die tot de top behoort.

  Hardwell doet alleen nog zijn show in de Ziggo Dome op 18 oktober voor het Amsterdam Dance Event.

 4. Fris opstaan na avond in De Miroclub

  Zo vroeg als Daybreakers beginnen ze niet, maar wie ervan houdt niet al te laat naar bed te gaan, hoeft komende ADE niet thuis te blijven. 25+ feestje De Microclub organiseert namelijk een avond in de bovenzaal van restaurant Baut.

  Van zes uur 's avonds tot middernacht kan je er dansen op de plaatjes van Microclub Melodies, Nicky Elisabeth en Hubert Kirchner én de volgende dag nog fris en fruitig opstaan ook. Mits je niet toch nog een ander feestje en/of after pakt natuurlijk.

  De Microclub
  Vrijdag 19 oktober, 18.00 uur, Baut

 5. Het allereerste feest van ADE

  Wie van vroeg opstaan houdt (of extreem laat naar bed gaat) kan op de allereerste dag van ADE om half zeven 's morgens de dansvloer op. Dit Daybreaker-feest in de Westerunie trapt om half 6 - 05.30 uur dus - af met een yogasessie, die overgaat in het dansfeest. Er wordt geen alcohol geschonken, maar sapjes en een gezond ontbijt zitten inbegrepen.

  Daybreaker
  17 oktober, 05.30 uur, WesterUnie

 6. Drie feesten in Bijlmerbajes

  De Bijlmerbajes zit al tijden potdicht, maar in oktober worden de deuren nog een keer geopend voor drie ADE-feesten. Op donderdag 18 oktober is het eerste evenement, met als hoofdacts de Amerikaanse dj's Seth Troxler en Honey Dijon. De vrijdag is in handen van Speedy J's label, Electric Deluxe en Dystopian. De laatste avond, zaterdag 20 oktober, staat in het teken van de Siberische dj Nina Kraviz.

  Organisator Naut Donders: "Het is verlaten, alles is aangetast en de fitnessapparaten staan nog op de binnenplaats, overwoekerd met gras. Het heeft iets apocalyptisch. Alsof het een decor is van een zombiefilm."

  Organisator Audio Obscura houdt tijdens de aankomende editie van ADE ook feesten in onder meer het Scheepvaartmuseum en de A'DAM Toren.

 7. Festivalprogramma bijna compleet

  Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft een tweede selectie artiesten aan zijn affiche toegevoegd. Zo staat onder meer de Nederlandse rapformatie Broederliefde op het grootste clubfestival ter wereld. De Rotterdammers spelen op vrijdag 19 oktober in de RAI tijdens het feest TikTak. Amelie Lens draait in de Marktkantine, CIFIKA treedt op donderdag op in Melkweg , Kiasmos in de WesterUnie en Singel Studio's. Oliver Heldens heeft een eigen avond in de Q-Factory en Ricardo Villalobos draait in Warehouse Elementenstraat.

  De organisatie laat donderdag weten dat hiermee het festivalprogramma bijna compleet is. Van 17 tot en met 21 oktober staan er meer dan 2500 artiesten in een recordaantal van bijna tweehonderd locaties. Vorig jaar waren er dat er rond de 160. Ook is er dit jaar aandacht voor 30 Jaar Dutch Dance, aangezien het dertig jaar geleden is dat de nieuwe muziekstroming in Nederland opkwam.

  Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) en het Metropole Orkest openen de 23e editie van het ADE, dat dit jaar 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland hoopt te trekken.

 8. AMF maakt line-up bekend

  AMF Amsterdam, een van de grootste evenementen tijdens ADE, heeft de volledige line-up bekendgemaakt. Zo komt Axwell /\ Ingrosso op 20 oktober naar de Johan Cruijff Arena.

  Daarnaast treden David Guetta en Dimitri Vegas & Like Mike samen op. KSHMR, Vini Vici, Lost Frequencies, Sunnery James & Ryan Marciano, W&W en Salvatore Ganacci maken de line-up compleet.

 9. ADE Hangover op zondag terug naar NDSM

  Het gratis toegankelijke festival ADE Hangover sluit ook dit jaar het Amsterdam Dance Event af. Opnieuw is de NDSM-werf de locatie, zo melden de initiatiefnemers.

  Na een week vol dancefeesten wordt het ADE 'relaxt' afgesloten. De bands en dj's, die op het affiche staan, spelen passende sets bij de zondagssfeer om de kater te verwerken.

  Het evenement vindt plaats op 21 oktober.

 10. Stephan Bodzin live in Scheepvaartmuseum

  Het Amsterdamse Audio Obscura heeft Stephan Bodzin uitgenodigd voor een live set in het Scheepvaartmuseum. Het is de eerste keer dat het museum onderdeel is van de ADE-programmering. Eerder werd bekend dat Audio Obscura twee events gaat organiseren in CS.

  Bodzin zal in de binnenplaats vier uur draaien. De kaarten gaan donderdag 16 augustus in de voorverkoop.

  Stephan Bodzin live
  19 (20.00-03.00)
  Scheepvaartmuseum

 11. Benefiet voor Amsterdam Alternative

  Op de eerste avond van het Amsterdam Dance Event organiseert OT301 het Amsterdam Alternative Dance Event.

  De broedplaats belooft met Amsterdamse artiesten als Steven de Peven, KRAZ, Eboman en Another Nice Mess het ‘meest eclectische ADE-feest van allemaal.’

  En niet zomaar: de avond dient als benefiet voor website en gratis krant Amsterdam Alternative, een initiatief van alternatieve en non-profit plekken in Amsterdam als De Nieuwe Anita, Bajesdorp, Cinetol en - hoe kan het ook anders - OT301 zelf.

  17 oktober, 21.00 - 03.00 uur
  OT301, Overtoom 301
  Kaartjes €7,50

 12. Ook 2 ADE nachten voor komm schon Alter

  Net als Elrow, Audio Obscura en Orbital gaat ook 24+ feest Komm schon Alter voor twee avonden tijdens ADE: op vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober.

  In plaats van een bekende club koos de organisatie dit keer voor een nieuwe locatie: de geluidsdichte filmstudio van Singel film in Amsterdam-Oost. ‘Hier vind je geen donkere, grimmige taferelen waar ADE bekend om staat, maar juist licht, knusheid en warmte,’ aldus de organisatie. En 24-plussers uiteraard.

  Die kunnen vrijdag onder andere de deuntjes van collectief Einmusika (o.a. Jonas Saalbach, Einmusik, Olivier Weiter) verwachten en zaterdag het iets rauwere Extrawelt.

  De ticketverkoop (vanaf 25,99 euro) is al van start.

 13. Róisín Murphy treedt op tijdens ADE Live

  Onder meer Róisín Murphy, Eefje de Visser, Agar Agar en Red Axes staan op het podium van ADE Live. Dat maakte de organisatie bekend.

  Voormalig Moloko-zangeres Murphy staat op 17 oktober in Paradiso/Sugarfactory, Eefje de Visser maakt op 18 oktober haar opwachting in de Melkweg/Sugarfactory tijdens de derde editie van ADE. De voorverkoop is gestart.

 14. Extra Elrow show tijdens ADE

  Elrow geeft tijdens ADE niet één maar twee shows in de Kromhouthal.

  Dat kondigde de organisatie woensdag aan. Het is de vierde keer dat het Spaanse, carnavaleske feest naar ADE komt.

  Vorige week gingen de kaarten voor de eerste show, op zaterdag 20 oktober, al in de verkoop. Die waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De kaartverkoop voor de tweede show, op zondag 21 oktober, start maandag 6 augustus om 14.00 uur.

  Beide shows staan in het teken van het thema Chinese Rowyear. Dat wil zeggen: draken, lantaarns, tempels, keizers en het vieren van het jaar van de hond.

  In september strijkt Elrow ook neer op de NDSM-werf. Dan niet in het kader van ADE, maar met een volwaardig dagfestival.

 15. Audio Obscura met twee ADE events in CS

  Na dj duo Adriatique, is het tijdens Amsterdam Dance Event de beurt aan Joris Voorn en de Belgische Charlotte de Witte een feestje te bouwen in Amsterdam Centraal Station.

  Donderdag 18 oktober is de eer aan Voorn met zijn Spectrum concept. Vrijdag 19 oktober is De Witte aan de beurt met haar KNTXT concept. Beide dj’s draaien de hele nacht in Lil’ Club in de Amstelpassage.

  Eerder organiseerden promoter Audio Obscura ook al feesten in het Rijksmuseum en het Concertgebouw.

 16. Marktkantine maakt programma bekend

  De Martkantine kan tijdens ADE natuurlijk niet achterblijven, en dat doen ze dan ook niet. Van Pan-Pot en Kollektiv Turmstrasse tot Gui Boratto en Amelie Lens: ze maken allen hun opwachting.

  De voormalige kantine voor marktkooplui heeft het programma dit weekend bekendgemaakt en gezien de line-up kan men hier tot in de vroeg uurtjes dansen.

  Van woensdag tot en met zondag biedt de Marktkantine onderdak aan talloze dj's en producers. Op zaterdag neemt het muzieklabel Kompakt de tent over met hun typische 'Keulse sound'. Op zondag is het aan techno-producer Reinier Zonneveld en zijn vrienden om de club op z'n kop te zetten.

 17. Extra show van Orbital in Paradiso

  Het Britse duo Orbital geeft donderdag 18 oktober een extra show tijdens ADE. Het optreden van Orbital een dag eerder is inmiddels uitverkocht.

  De dancepioniers spelen tijdens ADE Live gedurende twee dagen achtereen hun liveshow in Paradiso. De kaartverkoop voor het extra concert begint vrijdag om 10.00 uur via de website van de poptempel.

  Orbital bestaat uit de broers Paul en Phil Hartnoll. Na een reünie in 2017 waarbij de broers in clubs en zalen speelden, is Orbital dit jaar definitief terug met nieuwe muziek en een nieuwe liveshow.

  De twee spelen hierin nieuw materiaal, maar ook alle klassiekers zoals Chime, Belfast, en Impact. Het nieuwe album Monsters Exist, het eerste nieuwe werk van Orbital in vijf jaar, verschijnt op 14 september. Het album bevat de onlangs verschenen singles Tiny Foldable Cities en P.H.U.K.