live

Dansen tot het middag is in De Loft

Van woensdag 17 tot en met zondag 21 oktober staat Amsterdam in het teken van het Amsterdam Dance Event. Er draaien talloze artiesten op honderden feesten. Naar verwachting komen er zo'n 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Hier lees je alles over deze 23e editie.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Videotips tijdens ADE

  Tijdens ADE treden meer dan 2500 artiesten op in de hoofdstad in een recordaantal van bijna tweehonderd locaties. Om bezoekers te gidsen komt het Amsterdam Dance Event van 17 tot en met 21 oktober dagelijks met videotips. Elke middag komt rond het middaguur een nieuwe video online met tips uit het dag- en nachtprogramma.

 2. Audio Obscura's After Hours

  Ideaal voor vroege vogels óf nachtvlinders die er maar geen genoeg van krijgen: dansen tot het middag is. Dat doe je ook dit jaar weer tijdens Audio Obscura's after hours in de Loft van de A’DAM Toren. Het spectaculaire uitzicht op de 16e krijg je er helemaal gratis bij.

  Aan Adriatique de taak om het weekend in te luiden op 19 oktober van vijf uur 's ochtends tot een uur of twaalf. Job Jobse draait de volgende dag een back to back met DJ Tennis van 07:00 - 14:00 uur. Solomun sluit de week af op zondagmorgen 21 oktober va 07:00 tot laat. Kun je daarna met een gerust hart je bed in.

  De kaartverkoop begint dinsdag 25 september om twaalf uur.

 3. Hed Kandi classics in Supperclub Cruise

  Fans van Hed Kandi’s classics en house deuntjes kunnen tijdens ADE hun lol op op de Supperclub Cruise. Daar organiseert het platenlabel een relatief klein feestje: er zijn kaartjes voor vijfhonderd feestgangers. Wie er precies zullen draaien, is nog onbekend. Maar de 'kandi girls' zijn sowieso van de partij. Kaartjes kosten tussen €29,50 en €39,50.

 4. Muziekfilms in Lab111

  In Lab111 kun je ADE op een relaxte manier ondergaan. Niet op de dansvloer, maar in een bioscoopstoel. Het filmhuis draait een aantal muziekfilms, waaronder Control van Anton Corbijn over het leven van Joy Division-zanger Ian Curtis.

  In Era Of Dance: The Story Of Soviet Techno Revolution wordt ingezoomd op de rol van Indulis Bilzens. Grondlegger van de ravecultuur in Duitsland, en de man die ervoor zorgde dat techno ook aan de andere kant van het ijzeren gordijn groot werd.

  Een film waarbij je moeilijk stil kunt blijven zitten is Bruk Out! waarin zes uitgesproken vrouwen worden gevolgd die meedoen aan 's werelds grootste Dancehall Queen-wedstrijd.

 5. Hardwell geeft op ADE laatste optreden

  Dj Hardwell stopt voor onbepaalde tijd met toeren. Ook brengt hij voorlopig geen nieuwe muziek meer uit. De Nederlandse dj heeft tijd voor zichzelf nodig en doet een stapje terug, schrijft hij in een bericht op Facebook.

  Robbert van de Corput zegt in het bericht dat hij zijn hele leven droomde van het leven dat hij nu leeft. De afgelopen jaren realiseerde hij zich echter dat hij te weinig tijd voor zijn familie en vrienden heeft. "Het kost veel energie, liefde, creativiteit en aandacht voor mijn leven als een normaal persoon om 24 uur per dag Hardwell te zijn", aldus de dj, die tot de top behoort.

  Hardwell doet alleen nog zijn show in de Ziggo Dome op 18 oktober voor het Amsterdam Dance Event.

 6. Fris opstaan na avond in De Miroclub

  Zo vroeg als Daybreakers beginnen ze niet, maar wie ervan houdt niet al te laat naar bed te gaan, hoeft komende ADE niet thuis te blijven. 25+ feestje De Microclub organiseert namelijk een avond in de bovenzaal van restaurant Baut.

  Van zes uur 's avonds tot middernacht kan je er dansen op de plaatjes van Microclub Melodies, Nicky Elisabeth en Hubert Kirchner én de volgende dag nog fris en fruitig opstaan ook. Mits je niet toch nog een ander feestje en/of after pakt natuurlijk.

  De Microclub
  Vrijdag 19 oktober, 18.00 uur, Baut

 7. Het allereerste feest van ADE

  Wie van vroeg opstaan houdt (of extreem laat naar bed gaat) kan op de allereerste dag van ADE om half zeven 's morgens de dansvloer op. Dit Daybreaker-feest in de Westerunie trapt om half 6 - 05.30 uur dus - af met een yogasessie, die overgaat in het dansfeest. Er wordt geen alcohol geschonken, maar sapjes en een gezond ontbijt zitten inbegrepen.

  Daybreaker
  17 oktober, 05.30 uur, WesterUnie

 8. Drie feesten in Bijlmerbajes

  De Bijlmerbajes zit al tijden potdicht, maar in oktober worden de deuren nog een keer geopend voor drie ADE-feesten. Op donderdag 18 oktober is het eerste evenement, met als hoofdacts de Amerikaanse dj's Seth Troxler en Honey Dijon. De vrijdag is in handen van Speedy J's label, Electric Deluxe en Dystopian. De laatste avond, zaterdag 20 oktober, staat in het teken van de Siberische dj Nina Kraviz.

  Organisator Naut Donders: "Het is verlaten, alles is aangetast en de fitnessapparaten staan nog op de binnenplaats, overwoekerd met gras. Het heeft iets apocalyptisch. Alsof het een decor is van een zombiefilm."

  Organisator Audio Obscura houdt tijdens de aankomende editie van ADE ook feesten in onder meer het Scheepvaartmuseum en de A'DAM Toren.

 9. Festivalprogramma bijna compleet

  Het Amsterdam Dance Event (ADE) heeft een tweede selectie artiesten aan zijn affiche toegevoegd. Zo staat onder meer de Nederlandse rapformatie Broederliefde op het grootste clubfestival ter wereld. De Rotterdammers spelen op vrijdag 19 oktober in de RAI tijdens het feest TikTak. Amelie Lens draait in de Marktkantine, CIFIKA treedt op donderdag op in Melkweg , Kiasmos in de WesterUnie en Singel Studio's. Oliver Heldens heeft een eigen avond in de Q-Factory en Ricardo Villalobos draait in Warehouse Elementenstraat.

  De organisatie laat donderdag weten dat hiermee het festivalprogramma bijna compleet is. Van 17 tot en met 21 oktober staan er meer dan 2500 artiesten in een recordaantal van bijna tweehonderd locaties. Vorig jaar waren er dat er rond de 160. Ook is er dit jaar aandacht voor 30 Jaar Dutch Dance, aangezien het dertig jaar geleden is dat de nieuwe muziekstroming in Nederland opkwam.

  Colin Benders (voorheen bekend als Kyteman) en het Metropole Orkest openen de 23e editie van het ADE, dat dit jaar 400.000 bezoekers uit binnen- en buitenland hoopt te trekken.