live

Line-up Lentekabinet festival bekend

Deze zomer zijn er in en rond Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, van line-ups tot fotoverslagen. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Line-up Lentekabinet festival bekend

  Kelela, Motor City Drum Ensemble, Hunee en Ben Ufo zijn enkele van de headliners op festival Lente Kabinet dat dit jaar op 26 en 27 mei bij Het Twiske plaatsvindt.

  Het is voor het eerst dat het festival een weekender organiseert. En hoewel bekende namen op de line-up niet ontbreken, kenmerkt het kleine zusje van Dekmantel zich vooral door de grote variëteit aan artiesten: men kan niet alleen disco en house verwachten maar ook R&B en garage.

  Tickets gaan donderdag 27 februari in de verkoop.

 2. Line-up Strafwerk Festival bekend

  Solomun, Maceo Plex en Joris Voorn zijn enkele namen op de line-up van de derde editie van Strafwerk Festival, dat op 18 augustus plaatsvindt op stadsstrand Blijburg aan Zee.

  Oprichter van Diynamic, Solomun, maakt zijn debuut op het festival. Maceo Plex keert na vier jaar terug bij de organisator en ook Joris Voorn maakt zijn rentree.

  Ook Kölsch en Maya Jane Coles zullen optreden. De volledige line-up is te vinden op de website. Hier zijn ook de tickets vanaf 26 februari verkrijgbaar.

 3. Hardwell 2 dagen aanwezig op Mysteryland

  Dj en producer Hardwell is dit jaar twee dagen aanwezig op het festival Mysteryland, dat 24, 25 en 26 augustus plaatsvindt. Op zaterdag draait hij als dj en zondag is hij aanwezig als stagehost. Zijn label Revealed krijgt voor het eerst een eigen podium aan de Noordkant van het festivalterrein, maakte de organisatie bekend.

  Het label van Hardwell (Robbert van de Corput) richt zich op Electro, Big Room, Progressive en Bass House en heeft een grote en trouwe groep fans. Omdat wordt verwacht dat deze programmering veel fans zal trekken, wordt de Big Top tent dit jaar groter. Ook Sunnery James en Ryan Marciano krijgen voor het eerst een eigen podium. Daarnaast zal Trance Energy een eigen podium inrichten waar de grootste trance-dj's te horen zijn.

  Het driedaagse festival met camping keert ook dit jaar terug naar het Floriade-terrein bij Amsterdam. De Main Stage en de Q-dance-stage zijn traditiegetrouw de twee grootste van de zeventien podia op Mysteryland. Daar laten dj-helden uit binnen en buitenland hun talent horen.

  Een beperkt aantal Early Bird tickets is te koop in de ticketshop vanaf dinsdag 27 februari. De volledige line-up van het festival wordt begin maart bekend gemaakt.

 4. Verborgen podium op Milkshake Festival

  In het kader van het vijftigjarig bestaan van Paradiso zal er een verborgen podium op het festivalterrein van Milkshake verrijzen, met als thema 'Copacabana'. Dit is in navolging van Milkshake Festival in Sao Paulo, dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond.

  De zevende editie van Milkshake vindt plaats op 28 en 29 juli in het Westerpark in Amsterdam. Een van de grote acts dit jaar is Joost van Bellen, die samen met Zu Browka International van de Roxy acts op het Transformer-podium verzorgt.

  De internationale samenwerking is er onder meer met Less Drama More Techno uit Parijs en Sexy Party uit Keulen. Nieuw is Pornceptual uit Berlijn. De volledige line-up wordt later bekendgemaakt.

  Milkshake is sinds de vijfde editie in 2016 uitgegroeid tot een tweedaags festijn. Het dancefestival is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag'. Het wil laten zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft.

  De kaartverkoop van Milkshake VII is reeds gestart.

 5. Drumcode festival kondigt line-up aan

  Joseph Capriati, Amelie Lens, Pan-Pot, Nicole Moudaber en Ida Engberg zijn enkele dj’s die zullen draaien op Drumcode festival, het nieuwe festival op de NDSM-werf, dat mede wordt georganiseerd door Awakenings.

  De naam van het festival komt van het technolabel van de Zweedse dj Adam Beyer, ook hij zal van de partij zijn. Evenals Bart Skils, Ilario Alicante, Dense & Pika, Enrico Sangiuliano en Layton Giordani.

  Naast de aankondiging van de line-up is ook de kaartverkoop (€ 49.95) van start gegaan. Drumcode Festival vindt plaats op 18 augustus op de NDSM-werf.

 6. Fiesta Macumba komt met eigen festival

  Liefhebbers van reggaeton, salsa, merengue, dancehall en cumbia kunnen zaterdag 7 juli de heupen loswiegen op Festival Macumba, een nieuw festival bij de Oudekerkerplas.

  Het festival is een voortvloeisel van het latin clubfeestje Fiesta Macumba. De festivalversie zal meerdere podia tellen. Op ‘La Vida’ staat live-muziek centraal. Bij ‘La Fiesta’ komen alle hits voorbij en bij ‘La Habana’ waan je je, dansend op salsa, merengue en bachata op de straten van Cuba.

  De eerste namen van de line-up van Festival Macumba worden binnenkort bekend gemaakt. Early Bird kaarten voor het festival kosten €36,00 (excl. servicekosten) en zijn vanaf dinsdag (12:00 uur) te koop via: www.festivalmacumba.nl.

 7. Loveland lanceert tweede festivaldag

  Dit jaar kunnen Lovelandgangers niet één, maar twee dagen met de voetjes van de vloer.

  Het is voor het eerst dat het festival - één van de langstlopende dancefestival van Nederland - op twee aaneengesloten dagen plaatsvindt.

  Wel zal het festival de tweede dag, iets kleiner zijn dan de eerste dag. ‘De zondag staat in het teken van intimiteit,’ aldus de organisatie. Onder andere Cirez D (het techno alter ego van Eric Prydz), Marco Carola, Tale of Us en Adriatique zullen te zien zijn op zaterdag 11 en zondag 12 augustus in het Sloterpark.

  Weekendtickets zijn vanaf nu verkrijgbaar voor €60,00. Mensen die al beschikken over een zaterdagticket kunnen deze vanaf donderdag upgraden naar een weekendticket voor €17,50.

  Lees ook: Loveland vond uiteindelijk toch nog schwung bij Joris Voorn