Stadsgids Bewaar

Hardloopevenement ter ere van Cruijff keert terug

Ook vorig jaar gingen hardlopers ter ere van Cruijff door de straten van Amsterdam
Ook vorig jaar gingen hardlopers ter ere van Cruijff door de straten van Amsterdam © ANP

Net als vorig jaar organiseert de Johan Cruyff Foundation een hardloopevenement tussen het Olympisch Stadion en de Arena ter ere van de overleden voetballer van Ajax. De Johan Cruyff Run staat gepland op 25 april.

Het parcours is exact veertien kilometer lang en het startschot wordt om exact 20.14 uur gegeven. Het getal 14 neemt overduidelijk, net als de editie van 2017, een centrale plaats in bij de run. 

Onderweg komen de hardlopers langs andere plekken die veel voor de in 2016 overleden Amsterdammer hebben betekend, zoals zijn geboortehuis in Betondorp, zijn voormalige school, verschillende Cruyff Courts en het Johan Cruyff instituut.

Geen wedstrijd maar eerbetoon
Naast de route van veertien kilometer kan ook gekozen worden voor de korte variant vijf kilometer of de run voor kinderen. Alle afstanden finishen middenin de Arena. 

Volgens de organisator Cruyff Foundation is de Johan Cruijff Run geen wedstrijd, maar een eerbetoon aan de overleden voetballer. Met het evenement en bijbehorende acties wordt geld ingezameld voor de verschillende projecten van de Cruyff Foundation.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.