Stadsgids Bewaar

Hard Rock Café trakteert op verjaardagsburgers van 71 cent

In 2016 organiseerde het cafe een hete hamburgerwedstrijd op National Chili Day. Wie als eerst de heetste hamburger had opgegeten won de hoofdprijs: een jaar lang gratis hamburgers bij het Amsterdamse Hard Rock Cafe.
In 2016 organiseerde het cafe een hete hamburgerwedstrijd op National Chili Day. Wie als eerst de heetste hamburger had opgegeten won de hoofdprijs: een jaar lang gratis hamburgers bij het Amsterdamse Hard Rock Cafe. © ANP

Het Hard Rock Café in Amsterdam bestaat 'pas' 19 jaar, maar internationaal viert de caféketen donderdag z'n 47ste verjaardag. En wie jarig is, trakteert.

En bij het café op het Max Euweplein trakteren ze niet alleen op taart, maar ook op een burger van 71 cent. Omdat het allereerste Hard Rock Café in Londen haar deuren opende in 1971.

De 'Legendary Burger', een half pounder met gerookte bacon, cheddar kaas, gebakken uienringen, sla, tomaat en patat kost normaal €15,95 en is al jaren de populaire burger van het café.

Wil je je slag slaan, dan moet je wel op tijd zijn. Er zit namelijk een tijdslot op het feestmaal: de burger is alleen tussen 11.00 en 12.00 uur zo goedkoop.

Karaoke
Te laat? Dan kan je tussen 13.00 en 20.00 uur je burger verdienen door een mopje te zingen. Wie meedoet aan karaoke en een jaren 70-liedje zingt, krijgt een gratis hamburger.

Taartliefhebbers niet getreurd: ook die is aanwezig en wordt zo eerlijk mogelijk verdeeld.

Lees ook: Dit zijn de lekkerste hamburgers volgens Amsterdam

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.