PS Stadsgids Bewaar

Georgie's Wintergarten festival gaat telefoonloos

Georgie's Wintergarten 2017 belooft een 'intiem en oprecht' festival te worden.
Georgie's Wintergarten 2017 belooft een 'intiem en oprecht' festival te worden. © Tim Buiting

Vorig jaar nog met asielzoekers en op Ruigoord, dit jaar telefoonloos op festivalterrein Westerweide. Georgie's Wintergarten 2017 belooft een 'intiem en oprecht' festival te worden.

'Het belangrijkste doel van Georgie is om een festival neer te zetten waar het draait om oprecht en echt samenzijn, zonder ruis van digitale communicatie,' schrijft Chasing the Hihat, de organisatie achter het festival. 

We kennen een dergelijk beleid al van clubs als De School en Shelter, waar de camera van je telefoon wordt afgeplakt. Bij Georgie's gaan ze een stapje verder: telefoons en camera's moeten bij binnenkomst opgeborgen worden in de daarvoor bestemde, bewaakte kluisjes.

En nee, voor niemand wordt een uitzondering gemaakt: ook niet als je vlogger bent of altijd je vrienden kwijtraakt. Daar heeft de organisatie trouwens wel een oplossing voor: ouderwetse verzamelplekken waar je je geliefden weer in de armen kan sluiten en polaroids en fotohokjes om dit alles ook nog even vast te leggen. 

Nieuwe locatie
Nu er in Ruigoord geen grootschalige dancefeesten meer worden georganiseerd, moest Chasing the Hihat een andere locatie vinden. Hun oog is gevallen op festivalterrein Westerweide aan de Wethouder van Essenweg in Amsterdam Nieuw-West. De line-up van het festival wordt nog geheim gehouden. 

Georgie's Wintergarten
Zaterdag 18 november, 12.00 tot 23.00 uur
Tickets €45,- via georgies.nl

Lees ook: Festival Georgie's koppelt asielzoekers aan festivalgangers

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.