PS Stadsgids Bewaar

Geen slingers maar saus voor jarige grillburger van de Febo

De beroemde grillburger van de Febo bestaat 40 jaar
De beroemde grillburger van de Febo bestaat 40 jaar © Febo

De bekende grillburger van snackketen Febo viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Om dat te vieren wordt de grillburgersaus tijdelijk in potjes verkocht.

Vanaf dinsdag wordt de saus verkocht bij alle vestigingen, zolang de voorraad strekt. De potjes - à 4 euro - zijn ontworpen door Kamp Seedorf, onder andere bekend van de muurschildering voor burgemeester Van der Laan.

Op zondag 9 juli organiseert de Febo om 16.00 uur daarnaast een grillburgerfeestje. De locatie maakt het bedrijf later bekend op Facebook.

De grillburger is de bekendste en meest gegeten burger van de Febo. Vorig jaar werden er meer dan 3,7 miljoen exemplaren van naar binnen gewerkt. 

"Toen mijn vader en opa de burger samen ontwikkelden was ie van meet af aan populair. Het recept van de iconische saus is nog steeds geheim: alleen mijn vader, onze kwaliteitsmanager en ik weten dit," zegt Dennis de Borst, directeur van familiebedrijf Febo.

Volgens lezers van Het Parool hoort de grillburger van Febo bij de tien lekkerste hamburgers in de stad.

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.