Stadsgids Bewaar

Ga je wekker te lijf in de Wekker Smash Store

Hekel aan je wekker? In de Wekker Smash Store maak je er korte metten mee.
Hekel aan je wekker? In de Wekker Smash Store maak je er korte metten mee. © ANP

Welk piepje hij ook uitkraamt, het geluid van een wekker is altijd bloedirritant. Daarom opent de matrassen start-up Matt Sleeps maandag tijdelijk een Wekker Smash Store in de Huidenstraat.

De winkel is volgeladen met duizend wekkers. Stuk voor stuk bedoeld om volledig aan gort te slaan met een hamer of honkbalknuppel. Je wekker verdrinken in een aquarium behoort trouwens ook tot de mogelijkheden.

Het achterliggende idee van de Amsterdamse matrassen start-up is om Nederland te 'verlossen' van de wekker en het ochtendhumeur dat daarmee gepaard gaat. "In de winkel staat een bed voor je klaar om in te liggen, zodra je wekker af gaat mag je hem op jouw manier te lijf gaan," vertelt Joep Verbunt, eigenaar van Matt Sleeps. 

Smartphone
Geheel in stijl, wordt de winkel geopend op de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday. De winkel - Verbunt belooft een heus wekkerslagveld - blijft open tot alle duizend wekkers zijn vernield. Je eigen wekken meenemen mag ook. Verbunt: "Maar omdat veel mensen hun wekker op hun smartphone zetten en die dan weer niet kapot willen slaan, hebben wij wekkers ter beschikking."

Verbunt verwacht dat alle wekkers binnen één a twee weken vernield zullen zijn. Als je zelf geen wekker hebt, kun je gratis een exemplaar reserveren via de website van Matt Sleeps.

Wekker Smash Store
Huidenstraat 13-H, Amsterdam
De opening is maandag 15 januari om 10.00 uur

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.