Stadsgids Bewaar

Fitgirls en -boys verzamelen: er komt een balansfestival

Salades eten in je sportlegging: Balance Festival
Salades eten in je sportlegging: Balance Festival © Balance Food Shoot

In de Westergasfabriek zou in september het eerste Balance Festival georganiseerd worden, speciaal voor de Amsterdammer die niet genoeg krijgt van gezond leven. Maar het festival is tot nader order uitgesteld.

Amsterdamse 'balance seekers' en 'urban healthies' opgelet: ergens in 2019 kun je met gelijkgestemden drie dagen lang gezond festivallen. Het Balance Festival draait namelijk helemaal om sporten, gezond eten en yoga.

Want een zomer vol festivals is leuk, maar met een verlepte bierpens komt zo'n gezondheidsfestijn wel van pas. In ieder geval voor je instafeed.

Gezonde hapjes
Op het Balance Festival kun je vooral veel sporten ('Verwacht een fitnesservaring als nooit tevoren') maar ook snacken. Volgens de organisatie hoef je niet bang te zijn voor enkel droge blaadjes sla, maar kun je bijvoorbeeld ook wel 'avocado toast' bestellen.

Kom je dagelijks huilend thuis met diepvriespizza's of een zak geschrapte worteltjes omdat je niet kunt koken? Op het festival zijn kookpresentaties en er staat een 'scala aan food brands', klaar om je bij te babbelen over de gezonde hapjes.

Omdat het festival de financiering niet rond kreeg, is het festijn uitgesteld naar ergens in 2019.

Balance Festival
Ergens in 2019
Westergasfabriek

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.