live

Dotan gaat op herhaling in Amsterdam

Deze zomer zijn er in Amsterdam meer dan driehonderd festivals. In dit blog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws over festivals, én delen we onze verslagen en fotoseries. Tips? Mail naar stadsgids@parool.nl.

Live

Bekijk nieuwe update(s).
 1. Dotan doet aankondiging

  Het 7 Layers Festival krijgt volgend jaar een tweede editie. Dit kondigde organisator Dotan vrijdag aan in De Wereld Draait Door. De eerste editie van het uitverkochte tweedaagse festival is komend weekend op meerdere locaties in Amsterdam. Lees het hele artikel hier.

 2. Weekendbeeld: BetonCentrale Festival

  De vijfde editie van het BetonCentrale festival vond zaterdag plaats in Noord. Over vier podia draaiden dj's als Tama Sumo, Space Dimension Controller, QU, Ron Morelli en Delta Funktionen disco, techno en house. Onze fotograaf Amaury Miller was erbij, bekijk hier de fotoreeks.

 3. Festival in het teken van podcasts

  Het nieuwe Amsterdamse festival Oorzaken gaat helemaal mee in de hype rond podcasts. Op dit festival in de Brakke Grond luisteren bezoekers niet naar muziek, maar naar radiodocumentaires en audioverhalen.

  Dat betekent alleen niet dat je drie dagen stil hoeft te zitten: er zijn ook geluidswandelingen, luisterspelen en bovendien kunnen bezoekers blijven slapen.

  Oorzaken Festival
  Vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober
  Brakke Grond, Nes 45

 4. Fotoserie Valtifest

  Onze fotograaf Amaury Miller was zaterdag op de NDSM-werf om foto's te maken bij Valtifest: On Fire. Het thema was dit jaar vurig en de bezoekers kwamen weer massaal verkleed.

  Bekijk hier de fotoserie.

 5. Unicef organiseert kinderfestival

  Unicef organiseert op zaterdag 10 september een kinderfestival in de Workship en de Ark op de broedplaats De Ceuvel in Amsterdam Noord. Met het festival vraagt Unicef aandacht voor kinderarbeid in de cacaosector van Ivoorkust.

  Tijdens het festival kunnen kinderen (van 8 tot 12 jaar) films kijken, zelf muziek maken, leren streetdancen, rappen met hiphoptrio Navdroon uit Amsterdam-Noord, meedoen met afroyoga, of gewoon met een reep van Tony's Chocolonely achterover zakken tot het donker is.

  De opbrengsten van het festival gaan naar het Unicef kinderarbeid programma Ivoorkust.

  Unicef Kinderfestival Amsterdam
  Zaterdag 10 september (11.00-18.00)
  Workship & de Ark, De Ceuvel

 6. Dotan en Fais staan op 538Live XXL

  De line-up van 538Live XXL in de Ziggo Dome is rond. Als laatste zijn ook Dotan en Fais toegevoegd aan het programma, meldt Radio 538 donderdag. Eerder werd de komst van onder meer Shawn Mendes, Clean Bandit, Kensington en Miss Montreal al aangekondigd. Het muziekevenement vindt plaats op 17 september. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar.

 7. Programma Noorderparkfestival bekend

  Het Noorderparkfestival, dat zondag 4 september plaatsvindt, biedt voor iedereen wat. Op het 'Kinderveld' worden kleine bezoekers opgeleid tot circusartiest en op het NDSM-speelplein kan speelgoed gemaakt worden.

  De Noorderparkkamer is omgetoverd tot klein bioscoopje met een film over de watersnoodramp van 1916 en een vertoning van Bep en Bodien.
  De Tolhuistuin verzorgt dit jaar onder andere een talentenjacht in de vorm van 'De Beste Volkszanger van Noord'.

  Voor jongeren is er het subfestival #Zelfie festival, vanaf 14.00 uur, met dj's en stand-up comedy.

  Bekijk het volledige programma hier.

 8. Voltt in beeld

  Afgelopen weekend stond de NDSM-werf afgeladen met techno-fans tijdens het Voltt Loves Summer Festival. Op vijf verschillende podia draaiden dj's plaatjes en het weer mocht er ook wezen dit jaar.

  Bekijk hier de hele fotoserie.

 9. Drukte, warmte en water op festivals

  De grote muziekfestivals waren zaterdag voorbereid op de warmte. Voor de tienduizenden bezoekers was er vooral extra water geregeld.
  Dancefestival Mysteryland, op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer, verwelkomde zaterdag 55.000 man, die volgens de organisatie uit zo'n negentig landen komen.

  Op het terrein staan extra luifels (voor de schaduw) en zijn insmeerteams actief. Mysteryland biedt behalve driehonderd artiesten ook theater, kunst en cultuur. Het evenement duurt dit jaar voor de tweede keer een heel weekend, dus ook zondag nog.

  Op de negende editie van Strandfestival Zand, in Almere, zijn zaterdag 25.000 mensen afgekomen. Het festival was in juni al uitverkocht, een nieuw record voor het evenement op het Almeerderstrand.

  Op het programma staan onder meer Lil' Kleine & Ronnie Flex, Nielson, Douwe Bob, BLØF, Typhoon, Marco Borsato en Guus Meeuwis. Wegens de hitte zijn er extra waterpunten geregeld. Mensen mogen ook flesjes water meenemen zodat ze die kunnen bijvullen.